Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 12.50 uur

Fietser aangereden

UTRECHT Vrijdagmiddag 30 mei raakte een 35-jarige vrouw gewond toen zij op de Zamenhofdreef met haar fiets in botsing kwam met een auto.

De 35-jarige vrouw reed om 17.35 uur met haar fiets over het trottoir dat is gelegen naast de parallelweg langs de Zamenhofdreef. Ter hoogte van de kruising met de Lemnosdreef reed zij met haar fiets het trottoir af met de bedoeling linksaf de Lemnosdreef in te rijden. Een 60-jarige Utrechtse reed met haar auto over de Lemnosdreef en wilde afslaan naar de parallelweg naast de Zamenhofdreef. Toen op dat moment de fietser de rijbaan op reed kon de automobiliste een aanrijding niet meer voorkomen en kwam de 35-jarige vrouw ten val. Zij liep hierbij letsel in haar gezicht op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Winkeldief twee maal aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag hield de politie een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats (z.v.w.o.v.p.) aan bij een winkeldiefstal op het Boven Clarenburg. Later bleek hij niet in het bezit van een geldige verblijfstatus en is hij opnieuw aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst.

De 29-jarige man werd om 17.35 uur aangehouden omdat hij goederen van een winkel aan het Boven Clarenburg wilde meenemen zonder af te rekenen. De politie nam de dief over van het winkelpersoneel en nam hem mee naar het bureau. Hier maakten zij proces verbaal op. Op het bureau bleek de man z.v.w.o.v.p. geen geldige verblijfstatus te hebben. Daarom is hij na afhandeling van de diefstal opnieuw aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst.