Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 13.25 uur

Vechtpartij

AMERSFOORT Vrijdagavond 30 mei ontstond er om 21.00 uur op de Westsingel een vechtpartij tussen meerdere mannen uit Amersfoort (in de leeftijd van 18 tot 28 jaar). De aanleiding van de ruzie lag in de relationele sfeer. De betrokkenen wilden geen aangifte doen, maar omdat een aantal vechtersbazen duidelijk onder invloed van drank was, zijn twee van hen ingesloten op het politiebureau om hun roes uit te slapen.

Beroving geldtransport

AMERSFOORT Vrijdagmiddag om 14.10 uur hebben twee tot nu toe onbekend gebleven mannen bij een geldautomaat op de Van Randwijcklaan een geldtransport beroofd. De mannen vluchtten met een geldkoffer weg op een donkerblauwe scooter in de richting van de Magelhaenstraat. Daar verloren zij de koffer, omdat de koffer deels ontplofte door een ingebouwd alarm. Bij de ontploffing kwam oranje rook en verf vrij. De politie onderzoekt de beroving.

Bedreiging

AMERSFOORT Vrijdag 30 mei vond om 16.00 uur een bedreiging plaats op het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat. Een 31-jarige man uit Amersfoort liep de hal van het bureau binnen met een mes in zijn hand. Politiemensen geboden de man om het mes te laten vallen, wat hij deed. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Ongeval onder invloed

AMERSFOORT Om 18.22 uur vond op vrijdag 30 mei op de kruising Rijksweg A28/ Hogeweg een aanrijding met uitsluitend materiële schade plaats. De verdachte, een 44-jarige man uit Loenen (Gelderland), botste met zijn personenauto bij een verkeerslicht achterop zijn voorligger, een 32-jarige man uit De Bilt. De veroorzaker wilde de schade snel afhandelen en reed door nadat hij enkele gegevens voor de gedupeerde had achtergelaten. Op de Flierbeeksingel kon de politie de verdachte alsnog staande houden. De man blies na een ademanalyse 575 ug/l. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.