Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 14.00 uur MIDDAG

Oproep getuigen brand in Vianen

VIANEN Naar aanleiding van de brand in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 mei in een moskee aan de Lafayettestraat in Vianen heeft de Technische Recherche van de politie de locatie onderzocht. Zij houdt rekening met de mogelijkheid dat de brand is ontstaan door brandstichting. Het onderzoek wordt voortgezet en daarvoor is de politie in Vianen op zoek naar bewoners die mogelijk iets gezien of gehoord hebben vlak voor of na het ontstaan van de brand.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie om 01.40 uur de melding dat er een uitslaande brand zou zijn in de moskee aan de Lafayettestraat. Ter plaatse bleek het pand geheel in brand te staan en een naastgelegen bejaardenwoning vatte inmiddels ook vlam. Hierop heeft de politie direct 12 bejaardenwoningen ontruimd, waarbij de bewoners werden opgevangen in één van de andere woningen en in het bejaardenhuis Batenstein. De omgeving werd door agenten afgezet voor het publiek.

De brandweer kon om 02.30 uur het sein brand meester geven. Na inspectie van de bejaardenwoningen konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen. Mochten getuigen voor of na de brand iets gezien of gehoord hebben, wat de politie kan helpen in haar onderzoek, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de Politie in Vianen via telefoonnummer 0900-8844.