Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-05-2003 2e persbericht van zaterdag 31 mei 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden
Zaterdagmorgen om 02.25 uur zijn op de Tarantostraat twee inwoner van Son van 23 en 25 jaar en een Eindhovenaar van 20 jaar, aangehouden. De 25-jarige verdachte bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.60 promille aan. De man kreeg daarvoor een transactie van 190 euro. Nader onderzoek aan de auto leverde verschillende inbrekersgereedschappen op. Hierna zijn de drie mannen overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto is voor onderzoek inbeslag genomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Vals geld
Op de Dommelstraat is zaterdagmorgen om 02.53 uur een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongeman had kort ervoor in een horecagelegenheid proberen te betalen met een vervalst biljet van 50 euro. Hierop is hij door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het vervalste bankbiljet is inbeslaggenomen.

Aarle-Rixtel: Onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Lieshout is zaterdagmorgen om 04.00 uur op de Lieshoutseweg aangehouden. De verdachte was kort ervoor met zijn bestelauto tegen een rechts van de weg staande boom aangereden. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,50 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto is getakeld.

Budel: Aanhouding na poging inbraak
Zaterdagmorgen om 03.47 uur zijn op de Nieuwstraat twee inwoners van Nederweert van 20 en 21 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de twee mannen probeerden een sigaretten automaat open te breken en waarschuwde de politie. De verdachten zijn ingesloten en het gereedschap wat in hun bezit was is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Tasjesroof
Vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur is een 44-jarige vrouw uit Eindhoven het slachtoffer geworden van een tasjesrover. De vrouw fietste over het fietspad van de Marathonloop en werd plotseling ingehaald door een man die in het voorbijfietsen haar tas van haar schouder rukte. De vrouw kwam hierbij lelijk ten val en moest zich aan haar verwondingen in het ziekenhuis laten verzorgen. In de tas zat alleen een hoesje van een bril. De dader is een blanke man, 1.80 1.90 cm lang, slank postuur, kaal hoofd gekleed in een spijkerjack en een donkere broek.