Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT IJSSELSTREEK 30 OP 31 MEI

Zutphen

Niet voldoen aan bevel

IJsselkade

31 mei omstreeks 03.05 uur

De politie kreeg melding van een onenigheid op de Ijsselkade tussen twee mannen. De politie trachtte te bemiddelen en stuurde uiteindelijk beide partijen een andere kant op. Een 20-jarige inwoner uit Warnsveld wilde echter niet weggaan en probeerde de politieman te lijf te gaan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Zutphen

Inbraak

Vispoortplein

30 mei tussen 19.30 en 23.10 uur

De 75-jarige bewoonster deed aangifte van inbraak. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht, waarbij door de dader of daders veel overhoop werd gehaald. Op dit moment is nog niet bekend of er iets vermist wordt. De politie vraagt eventuele getuigen die iets verdachts gezien hebben zich te melden.

Eefde

Inbraak

Mettrayweg

Tussen 31 mei 01.00 en 03.20 uur

De 56-jarige bewoonster deed aangifte van inbraak. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Voor zover nu bekend wordt er niets vermist.

Laren

Rijden onder invloed

Lindenbergsdijk

30 mei omstreeks 16.57 uur

Een 54-jarige inwoner uit Epse reed met zijn auto in een sloot en raakte daarbij een verkeerspaal en een betonnen paaltje. Ter plaatse bleek uit een eerste ademtest dat de man onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. Op het politiebureau slaagde de man er niet in nogmaals een blaasproef af te leggen om het exacte alcoholpromillage vast te stellen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd afgesleept, niemand raakte gewond.

Teuge

Aanrijding letsel

Rijksstraatweg

30 mei omstreeks 16.34 uur

Een 20-jarige automobilist uit Teuge reed achter een auto. Deze auto wilde linksaf de Woudweg inrijden. De 20-jarige wilde deze auto vervolgens rechts voorbijrijden. Hij had echter niet gezien dat op dat moment een 18-jarige bromfietster uit Apeldoorn al rechts naast hem reed. Hij raakte de bromfietster in de flank. Het meisje kwam nog tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op de weg. Het meisje werd gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Zutphen

Diefstal beelden

Het Zwanevlot

Tussen 28 mei 23.00 en 29 mei 09.30 uur

De 36-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van 17 tuinbeelden en ornamenten. Uit de achtertuin werden o.a. betonnen dieren, een vogelbad, lantaarns en plantenbakken weggenomen.

Brummen

Diefstal papiercontainer

Merelstraat

Tussen 24 mei en 30 mei

De 29-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van een grijze papiercontainer. De container werd van achter de woning weggenomen in de periode dat de bewoners niet thuis waren.

Wilp

Inbraak in auto

Molenallee

30 mei tussen 08.00 en 12.00 uur

Een 48-jarige inwoonster uit Twello deed aangifte van inbraak in de auto. Het slot van een portier werd geforceerd. Uit de auto werden o.a. CD s, snoep en een lampenset ontvreemd.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54