Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT NOORDWEST VELUWE 30 OP 31 MEI

Harderwijk

Brand

Strokelweg

31 mei 03.41 uur

De politie kreeg melding van een brand in een grote blokhut. Deze werd op dat moment gebruikt door een groep jongeren voor een kampeerweekend. Een aantal leden van de jeugdclub ontdekte een begin van brand achter de blokhut. Pogingen om zelf de brand te blussen mislukten. Hierop zijn alle jongeren die nog in de blokhut waren naar buiten gehaald en konden ook nog wat spullen gered worden. De brandweer bluste de brand en gaf rond 04.20 uur het sein brand meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. De politie onderzoekt nog hoe de brand is ontstaan.

Putten

Indringer

Veldwijkweg

31 mei omstreeks 02.16 uur

De 77-jarige bewoonster werd opgeschrikt door lawaai. Eerst hoorde ze een haar onbekende man schreeuwen en roepen voor de voordeur. Uiteraard durfde ze niet open te doen. Vervolgens verschafte de man zich de toegang tot de woning door de ruiten van de voordeur kapot te slaan. De vrouw kwam de man op de trap tegen, maar hij trok zich niets aan van haar roepen dat hij weg moest gaan. De vrouw rende in paniek naar buren. De politie trof de man, een 23-jarige inwoner uit Putten, slapend op de overloop aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man gaf tijdens het verhoor aan dat hij teveel gedronken had en zich kennelijk in de woning vergist had. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hierden

Brand

Varenweg

30 mei omstreeks 19.26 uur

In een woning ontstond brand als gevolg van kotsluiting in een koelkast. Een voorbijganger, die de rookontwikkeling in de woning zag, ging in de woning kijken. De bewoonster was op dat moment echter al de woning uit. De man, een 33-jarige inwoner uit Hierden, kreeg hierbij veel rook binnen en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het keukenblok brandde gedeeltelijk uit en er was rook- en waterschade. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. Salvage werd gewaarschuwd.

Harderwijk

Rijden onder invloed

Smeepoortstraat

30 mei 18.51 uur

Bij een controle bleek dat een 19-jarige automobilist uit Harderwijk onder invloed zijn auto bestuurde. Bij controle bleek dat hij 640 ug/l in zijn bloed had, wat neerkomt op 1,5 promil. Van de bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elburg

Diefstal

Havenkade

29 mei rond 13.00 uur

Een 22-jarige inwoner uit Enschede deed aangifte van diefstal van een digitale camera ter waarde van 340,- euro. Hij stapte even een benzinestation binnen. Toen hij twee minuten later terug kwam was de camera verdwenen uit een tasje dat onder z n fietszadel bevestigd was.

Wezep

Bij een snelheidscontrole op 30 mei op de Stationsweg in Wezep werden tussen 14.45 en 16.15 uur 628 voertuigen gemeten. Daarvan reden er 145 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur waar 50 is toegestaan.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54