Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK 30 OP 31 MEI

Eibergen

Gestolen vrachtauto

Groenloseweg

31 mei omstreeks 05.50 uur

De politie kreeg melding van een vrachtauto die tegen enkele bomen stilstond. Het betrof een trekker zonder oplegger, een rode Mercedes. Uit onderzoek bleek dat de vrachtauto even daarvoor was ontvreemd bij een transportbedrijf in Arnhem. Vermoedelijk zijn de daders met een te hoge snelheid de bocht in gereden en vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. Volgens de tachograafschijf reed de vrachtauto op het moment van de aanrijding zo n 90 km/uur. De vrachtauto werd afgesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de dader of daders.

Lichtenvoorde

Bedreiging en gijzeling jongeren

Oude Aaltenseweg

31 mei omstreeks 02.07 uur

De politie heeft een 21-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt er van verdacht 4 jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar enige tijd vastgehouden en bedreigd te hebben op een schoolplein aan de Oude Aaltenseweg. Hij bedreigde de jongeren met een mes. Eén van de jongeren moest drank en sigaretten voor de man gaan halen. De jongen belde echter bij een woning aan waar nog licht brandde en liet de politie bellen. Toen deze op het schoolplein aankwam liet de man het mes vallen en gaf hij zich zonder verzet over aan de politie. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De jongeren zijn erg geschrokken en het bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Doetinchem

Europaweg

Rijden onder invloed

31 mei omstreeks 00.53 uur

Een 34-jarige automobilist uit Doetinchem werd gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol, 355 ug/l, wat neerkomt op 0,8 promil. Omdat hij al eens eerder voor dit feit bekeurd is wordt nu proces-verbaal opgemaakt en kan de boete niet meer rechtstreeks worden voldaan middels een transactie.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54