Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT APELDOORN 30 OP 31 MEI

Apeldoorn

Inbraak

Gentiaanstraat

31 mei omstreeks 08.46 uur

Twee inbrekers werden overlopen bij een woning aan de Gentiaanstraat. Ze hadden een ruitje naast de voordeur ingeslagen bij de woning op de 7e verdieping van het flatgebouw. Vervolgens konden ze eenvoudig de deur openen. Op dat moment werden ze overlopen door een bewoonster. De daders, een man en een vrouw, gingen er vandoor, de man via de brandtrap en de vrouw via het trappenhuis of de lift. Vervolgens renden ze richting het Operaplein. Er is geen duidelijk signalement beschikbaar. Wel droeg de man vermoedelijk een crèmekleurig baseballpetje en droeg de vrouw een kort jack en een blauwe broek.

Apeldoorn

Diefstal vrachtauto

Zwaansprengweg

31 mei omstreeks 04.34 uur

Bij een bedrijf werd getracht een vrachtauto weg te nemen, een trekker zonder oplegger. Met de trekker was vanaf het bedrijventerrein dwars door een hek gereden en vervolgens nog door een hek met prikkeldraad. Iets verderop was de trekker vast komen te zitten in mul zand. De trekker had forse schade opgelopen, onder andere liep koelvloeistof op straat. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de dader of daders niet meer aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Apeldoorn

Belediging

Nieuwstraat

31 mei omstreeks 01.11 uur

Surveillerende agenten werden op straat uitgescholden door een 22-jarige inwoner uit Apeldoorn. De man had ruzie met z n vriendin en de agenten spraken hem hier op aan. Toen de man de agenten op een beledigende manier begon uit te schelden werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Beekbergen

Inbraak

Dorpsstraat

31 mei omstreeks 00.29 uur

Werd ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd om binnen te komen. Naast geld werd ook een aantal computers ontvreemd. De spullen werden in een witte Volkswagenbus geladen die in het bedrijf stond. Daarmee reden de daders vervolgens weg. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Beekbergen

Inbraak

Hoge Bergweg

30 mei tussen 19.00 en 21.00 uur

Een 59-jarige inwoner uit Zoetermeer deed aangifte van inbraak in een recreatiewoning. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Naast 2 schoudertassen met passen, geld en een GSM werd ook een personenauto ontvreemd. Het gaat om een groene Daewoo Espero met kenteken PN-DS-79.

Apeldoorn

Aanrijding

Amersfoortseweg

30 mei omstreeks 15.30 uur

Door nog onbekende oorzaak raakte een auto in de slip en botste tegen een boom. De twee inzittenden raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss en werd afgesleept.

(Als gevolg van de overbrengen naar het ziekenhuis zijn de exacte personalia van de inzittenden nog niet vastgelegd en derhalve niet vermeld).

Apeldoorn

Op de Jachtlaan werd op 30 mei tussen 09.40 en 13.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 2952 voertuigen die passeerden reden er 128 te hard. Zij krijgen een procesverbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur waar 50 is toegestaan.

Apeldoorn

Mishandeling

Matenpark

30 mei omstreeks 13.11 uur

Een 14-jarige jongen uit Apeldoorn deed aangifte van mishandeling. Hij werd zonder aanleiding geschopt en geslagen door een groep jongeren. De 14-jarige jongen werd op het fietspad tegengehouden een groepje jongens. Hij wilde er omheen fietsen, maar werd van z n fiets geschopt door één van de jongens. De jongen fietste snel de Heemtuin van het Matenpark in, maar daar kwam vervolgens de hele groep van zo n 20 jongeren naar hem toe. Toen hij samen met enkele vrienden de Heemtuin uit wilde lopen werd hij aangesproken door één van de jongens en kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Ook van enkele andere jongens kreeg hij klappen. De jongen liep diverse blauwe plekken op. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Apeldoorn

Aanrijding

Otterloseweg

30 mei omstreeks 12.38

Op de Otterloseweg reed een auto, bestuurd door een 22-jarige inwoner uit Enkhuizen, tegen een boom. De bestuurder en een bijrijder, een 30-jarige inwoner uit Bovenkarspel raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar konden ze na behandeling weer naar huis. Twee andere inzittenden bleven ongedeerd. De brandweer kam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. De auto werd afgesleept. De politie onderzoek te toedracht van het ongeval.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54