Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 31 mei 2003

* MAN MISHANDELD
Zaterdagavond rond middernacht werd een 38-jarige Rotterdammer zwaar mishandeld op het Charloisse Hoofd. Het slachtoffer werd door een viertal personen met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. Hierdoor liep hij een gebroken sleutelbeen, een hoofdwond en een gespleten tong op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Ikazia ziekenhuis. Door de recherche van district Zuid wordt een nader onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLE
Door politiepersoneel van district Rotterdam-West werd in samenwerking met politiepersoneel van de Verkeersdienst vrijdagmiddag tussen kwart over twee en zes uur een bromfietscontrole gehouden op de Bm. Baumannlaan. In totaal werden 14 processen-verbaal uitgeschreven o.a. voor overschrijden maximum constructiesnelheid, rijden zonder verzekering en het niet hebben van een bromfietscertificaat.Een 17-jarige Rotterdammer moest zijn bromfiets inleveren toen bleek dat zijn bromfiets de toegestane constructiesnelheid met 2,0 KW overschreed, niet verzekerd was en geen geldig bromfietscertificaat had.


* SLACHTOFFER STEEKPARTIJ OVERLEDEN
Het slachtoffer van de steekpartij, die vrijdagmiddag aan de Hulkstraat plaatsvond is in de loop van vrijdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer bleek na onderzoek een 29-jarige Rotterdammer te zijn. Naar aanleiding van dit misdrijf werd een Recherche Assistentie Groep opgestart die dit misdrijf zal onderzoeken.


* SNELHEIDSCONTROLE
Door politiepersoneel van de Verkeersdienst werd vrijdagavond tussen half acht en kwart voor tien een snelheidscontrole gehouden op de 's-Gravendijkwal. Er passeerden in totaal 870 bestuurders, waarvan er 132 werden 'geflitst'. De hoogst gemeten snelheid bleek 88 km/u.


* POGING OVERVAL OP WINKEL
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Vrijdagavond rond kwart voor negen werd een winkel aan het Amsteldiep overvallen. Een 45-jarige winkelbediende werd door de overvaller bedreigd met een mes. Op het moment dat een andere winkelbediende, die achter aan het werk was, de zaak inliep ging de overvaller er vandoor. Vrijdagmorgen werd tussen negen- en drie uur, door politiepersoneel van de Verkeersdienst een lasercontrole gehouden op de Maasboulevard stad ingaand. In totaal werden 38 bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50km/u. Verder werden er tien processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd in verband met de hoge snelheid die werd gereden. Tevens werd op de Maasboulevard aan de andere kant gecontroleerd tussen kwart voor tien en half twaalf. Hier passeerden 1259 automobilisten de 'flitser'. Er werden 27 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 100 km/u.


* JONGEN OVERLEDEN NA AANRIJDING
OOSTVOORNE- Het 17-jarige slachtoffer van de aanrijding die vrijdagmiddag plaatsvond op de kruising van de Duinlaan met de Itersonlaan is vrijdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. De jongen, rijdend op zijn bromfiets verleende geen voorrang op de kruising aan een 58-jarige automobiliste afkomstig uit Oostvoorne, waarna de aanrijding gebeurde.

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN KEILEWEG
Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield vrijdagavond op de Keileweg en omgeving een actie preventief fouilleren. In totaal werden, tussen tien en half twee, 96 voertuigen en 150 personen gecontroleerd. Daarbij werden drie personen aangehouden, waarvan één op grond van de Wet Wapens en Munitie bij hem werd een bijl in beslag genomen.

Uitgave vrijdag 30 mei 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd donderdagmiddag rond vijf uur door politiepersoneel van het district Zuid een onderzoek ingesteld in een woning aan de Mijnsherenlaan. In de woning werd ee hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 526 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Tevens werd geconstateerd dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. De 52-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


1. JONGEN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD VAN BROMFIETS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Donderdagavond rond tien uur werd een 15-jarige Rotterdammer op het fietspad langs de Algeraweg beroofd van zijn brommer. Het slachtoffer reed in de richting van het Capelseplein toen hij drie jongens passeerde. Eén van deze knapen richtte een vuurwapen op het slachtoffer en dwong hem te stoppen. Vervolgens werd het slachtoffer gedwongen zijn brommer, zijn helm en zijn mobiele telefoon af te geven. Het geweldsteam van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* GEKANTELDE VRACHTWAGEN BLOKKEERT GEDEELTE KLEINPOLDERPLEIN

Donderdagmiddag rond half vier kantelde, vermoedelijk door te hoge snelheid, op het Kleinpolderplein een Spaanse vrachtwagen met aanhanger. De vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige Spanjaard, kwam vanaf de noordelijke rijbaan van de Rijksweg A20 en ging in de richting van de oostbaan van de Rijksweg A13. De aanhangwagen brak los van de motorwagen en belandde op de rijstroken 1 en 2, terwijl de motorwagen gekeerd op rijstrook 3 terechtkwam. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie raakte licht gewond aan zijn arm.
Als gevolg van het kantelen van de vrachtwagencombinatie werd de noordelijke rijbaan van de Rijksweg A20 en de toerit vanaf de Stadhoudersweg voor alle verkeer afgesloten. Na het opruimen werd om half acht 's avonds alles weer voor het verkeer vrijgegeven.
* MAN IN LIP GESTOKEN NA POGING BEROVING
Donderdagavond werd een 30-jarige Rotterdammer omstreeks kwart voor twaalf, toen hij met zijn zesjarig zoontje op de fiets over de Rijnauwesingel reed, door een nog onbekende man in zijn lip gestoken. De man sprak het slachtoffer aan en vroeg hem om een sigaret. Toen hij deze niet kreeg wilde hij de fiets van het slachtoffer hebben. Vervolgens ontstond er een handgemeen waarbij de berover een mes trok en het slachtoffer in zijn bovenlip stak. Het zesjarige zoontje bleef ongedeerd.

* OVERVALLER ZONDER BUIT HOTEL UITGEWERKT

Donderdagmiddag om kwart over één werd door een nog onbekende man getracht een hotel aan de Mathenesserlaan te overvallen. Bij binnenkomst sloeg hij een zeventienjarige jongen, die achter de balie stond, en sommeerde het jeugdige slachtoffer de sleutel van de kluis af te geven. De zeventienjarige jongen pakte daarop een achter de balie liggende honkbalknuppel en ging daarmee de overvaller te lijf. Tijdens de worsteling kwam ook de 49-jarige eigenaar van het hotel en vader van de zevenjarige jongen op het rumoer af. Ook hij kreeg enkele rake klappen van de overvaller. Een aantal in het hotel aanwezige mannen zag uiteindelijk kans de overvaller zonder buit de deur uit te werken. Zowel de 49-jarige eigenaar als diens zeventienjarige zoon raakten bij de overval gewond. De zoon werd ter plaatse behandeld door GGD-personeel, terwijl zijn vader met hoofdletsel voor onderzoek en behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum werd vervoerd.


* OVERVAL VIDEOTHEEK
Donderdagavond rond negen uur werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een videotheek in de Benthuizerstraat. De overvaller bedreigde bij binnenkomst met zijn vuurwapen twee in de zaak aanwezige medewerksters en sommeerde hen hem geld te geven. Met een nog onbekend geldbedrag uit de kassa verdween de man vervolgens met zijn buit op een fiets.


* TAXICHAUFFEUR NEERGESTOKEN
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar een steekpartij, die vrijdagmorgen vroeg rond half drie plaatsvond op de Lodewijck Pincoffsweg. Daarbij werd een 29-jarige Rotterdamse taxichauffeur neergestoken. Toen politiemensen, na een melding over een steekpartij in een taxi, ter plaatse kwamen troffen zij weliswaar de betrokken taxi en een groot aantal taxichauffeurs aan, maar geen slachtoffer meer. De taxichauffeur bleek al door een collega-taxichauffeur naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Zijn verwondingen zijn nog onbekend. Een getuige, die vrijdagmorgen vroeg de politie alarmeerde, verklaarde dat hij rond half drie iemand hoorde gillen en vervolgens een man uit de taxi had zien stappen, die hard wegrende in de richting van de Draaischijf. De taxi werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Dat gebeurde ook met de in de taxi aanwezige videocamera.