Gemeente Apeldoorn

Fietsroute Z-7 door Zuidbroek en Zevenhuizen

Start op zaterdag 31 mei 2003

Op zaterdagmiddag 31 mei 2003 om 16.00 uur wordt in Winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn de fietsroute Z-7 geopend. Deze route voert langs bijzondere plekken in de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Hans Esmeijer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en inwoner van Zevenhuizen, zal de opening verrichten, samen met Apeldoorns wethouder Marja van der Tas.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen! De fietstocht vormt de afsluiting van de tentoonstelling Leven in Z7 in winkelcentrum Anklaar. Die tentoonstelling geeft een beeld van Zevenhuizen en Zuidbroek vroeger, nu en in de toekomst aan de hand van materiaal dat door bewoners en instellingen is aangeleverd. Motto van de tentoonstelling is verdwijnen en verschijnen. In beide wijken is de afgelopen decennia veel veranderd en de komende tien jaar staat dat opnieuw te gebeuren.

Ook de fietsroute staat in het teken van verdwijnen en verschijnen. De route voert langs plekken waar dingen verdwenen zijn of gaan verdwijnen, of waar in de toekomst iets nieuws zal verschijnen. Borden met fotos en toelichting markeren deze plekken. De borden zullen tot en met half september 2003 blijven staan.

Gratis kaart
Een gratis routekaart is vanaf 31 mei 2003 te verkrijgen in Winkelcentrum Anklaar, bij de VVV, de Cultuurwinkel en het Gemeentelijk Informatiecentrum.

Wedstrijd
Aan de fietsroute is een wedstrijd verbonden. Op de routekaart staan fotos die genomen zijn in de directe omgeving van de borden. Maar welke foto is waar genomen? Wie voor 1 oktober 2003 het goede antwoord instuurt maakt kans op een cursus naar keuze bij Markant, een museumjaarkaart of een bioscoopbon.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1