Gemeente Bergen op Zoom


Poëziefestival wint samenwerkingsprijs Brabantse Letteren

Dinsdagavond 18 maart werden in Helmond de Brabantse Letterenprijzen uitgereikt. Deze prijzen bestaan uit een schrijversprijs en een samenwerkingsprijs. Aan het poëziefestival en de gedichtenwedstrijd die in het kader van het Anton van Duinkerkenjaar 2003 worden georganiseerd, is de samenwerkingsprijs der Brabantse Letteren toegekend. De prijs, 7500,--, werd uitgereikt door dhr. Augustijn, gedeputeerde Cultuur van de Provincie Noord Brabant. De Schrijversprijs ging naar A.F.Th. van der Heijden.

Het poëziefestival wordt op 31 mei 2003 gehouden op de Grote Markt in Bergen op Zoom. 's Middags is er een kinderprogramma waarbij o.a. de prijzen van de scholierengedichtenwedstrijd uitgereikt worden. Daarnaast kunnen bekende en onbekende dichters voorlezen uit eigen werk op het open podium.
Tijdens het avondprogramma treden veel dichters op en is er muziek. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats van de gedichtenwedstrijd voor volwassenen. Meedoen met deze wedstrijd kan nog tot 15 april 2003. Kijk voor alle informatie over deze wedstrijd op www.bibliotheekboz.nl .