Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 9 MEI 2003

De Hoop verwacht 6000 bezoekers bij Open Dag op 31 mei

Dordrecht Zaterdag 31 mei aanstaande organiseert Stichting De Hoop, het centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht, een grootschalige Open Dag. De organisatie verwacht meer dan 6000 belangstel­lenden uit het gehele land. Nu al hebben vele duizenden zich aangemeld. De Open Dag vindt plaats op het terrein van Dorp De Hoop, dat dan enkele dagen eerder door Koningin Beatrix officieel geopend zal zijn.

De Hoop heeft voor de Open Dag voor de volwassenen, de jongeren en de kinderen aparte programma s georganiseerd. De volwassen bezoekers kunnen zowel s morgens als s middags luisteren naar lezingen van bekende buitenlandse sprekers. s Morgens spreekt Kurt Bruner, vice president van Focus on the Family, een grote christelijke organisatie in Amerika op het gebied van het gezin. Bruner is schrijver van boeken en inhoudelijk verantwoordelijk voor films en magazines bij Focus.

s Middags spreekt de bekende dr. Bruce Thompson. Thompson is in Nederland bekend van zijn boek en de televisieserie Muren van mijn hart . Hij is van professie arts en is tevens rector van het College of Counseling and Health Care aan de University of the Nations van de organisatie Jeugd met een Opdracht.

Op de Open Dag zal er veel koor- en samenzang zijn. Naast twee jongerenkoren zullen ook het koor en de band van De Hoop optreden.

De Hoop is enorm blij met de realisering van Dorp De Hoop. De Hoop maakt op 31 mei aanstaande zijn achterban, die mede de bouw van het dorp mogelijk heeft gemaakt, dan ook graag deelgenoot van de vreugde. Het grootste deel van de medewerkers en cliënten van De Hoop is verhuisd naar Dorp De Hoop. Therapie, werken, wonen en recreatie zijn in een indrukwekkend geheel samengebracht. Kloppend hart van het dorp wordt gevormd door het dorpsplein, waar medewerkers en cliënten elkaar kunnen ontmoeten.

image0016.gif