Ingezonden persbericht


History Live festival Dordrecht

Het is het jaar 1320. De snel groeiende stad Dordrecht wordt bevolkt door blozende handelslieden en dito monniken. Er wordt gewerkt en gestudeerd. Uit de kelen van de stedelijke minderbroeders klinkt devoot gezang: 'pax et bonum', vrede en alle goeds... De echo van de liederen wordt plotseling doorsneden door musketschoten en rauwe kreten. Over de Voorstraathaven naderen zeerovers de stad.

Het is het jaar 2003 en nog enigszins verdwaasd van de knallen applaudisseert het publiek voor de monniken, die hun mis hebben beëindigd. De toeschouwers lopen verder naar het jaar 1750, waar woestelingen zich verschanst hebben op het Stadhuisplein.

Geschiedenis komt tot leven in de stad waar de fundamenten liggen van ons land, in Hollands oudste stad: Dordrecht.

Oculare en History Live
Wil van der Mark zal tijdens dit festival twee dia lezingen verzorgen. Ergens tijdens beide lezingen zal er een onverwacht muzikaal intermezzo plaatsvinden:

31 mei om 12.30 uur Op het ritme van het koorgebed: van heremiet tot regulier kannunik. Toegang 3 euro.

1 juni om 13.00 uur De legende van het Kruis: een wonderbaarlijk verhaal uit het prachtige gebedenboek van Catharina van Kleef. Toegang 3 euro.

Niets ligt meer voor de hand dan dat er juist in deze historische stad een historisch evenement tot de attracties behoort. Sinds vorig jaar is dat ook zo. Toen beleefde het festival haar eerste editie. Dit jaar volgt de tweede aflevering van wat een nieuwe jaarlijkse traditie moet worden.

Op 31 mei en 1 juni duikt Dordrecht in zijn eigen geschiedenis met History Live festival.
Meer informatie:
e-mail: organisatie@historylive.nl
URL: www.historylive.nl
telefoon: 078-6317960.