Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 15 mei 2003

Ook dit jaar weer vele toppers in eredivisie

Terwijl de eredivisie in het verleden de springplank voor jonge talentvolle spelers op weg naar de top was, is het niveau van de hoogste afdeling van de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie beter dan ooit. Dit jaar zullen van de eerste speeldag op zaterdag 31 mei tot en met de play-offs op zaterdag 14 en zondag 15 juni vrijwel alle vaderlandse topspelers in actie komen. Namen als Martin Verkerk, Jan Siemerink, Peter Wessels, Edwin Kempes, Dennis van Scheppingen, Miriam Oremans, Seda Noorlander, Kristie Boogert, Hanneke Ketelaars en Stephanie Gomperts maken in de eerste weken van juni hun opwachting op de Nederlandse tennisbanen bij een van de acht eredivisieclubs. Ook diverse buitenlandse toppers komen dit jaar weer, in de door de KNLTB georganiseerde competitie, in actie. Voor de Nederlandse tennisliefhebber is de eredivisie de mogelijkheid om deze tennissers van dichtbij te aanschouwen.

De KNLTB heeft in overleg met de acht eredivisieverenigingen de speeldata van de eredivisie voor 2003 vastgesteld. Ook het wedstrijdprogramma is inmiddels bekend. De eredivisie gaat op zaterdag 31 mei van start, de teams spelen dan tot en met donderdag 12 juni een halve competitie. De vier hoogst geeindigde teams kwalificeren zich voor de play-offs om het landkampioenschap, die op zaterdag 14 en zondag 15 juni op het park van landskampioen Habo DaCosta/TC Groenekan worden gehouden.

Deelnemende ploegen
Naast Habo DaCosta/TcG, de kampioen van vorig seizoen, nemen ook dit jaar deel Amstelpark Tennisschool, Nashuatec/Topspinners, ELTV/BML Smulders, Leimonias Zurich, Intervaluta-Hilverheide en de gepromoveerde ploegen TV Dekker Tennis/Beetsma&van Eijk en Otte o.g. Zandvoort.

Bezoek voor het programma en de samenstelling van de eredivisieteams www.knltb.nl/eredivisie