STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel/persberichten/

Wie worden de Natuuravonturiers 2003?

In een spannende finale van het televisieprogramma NatuurAvontuur dat de AVRO samen met Staatsbosbeheer maakt, wordt zaterdag 31 mei eindelijk duidelijk wie de titel 'NatuurAvonturiers 2003' in de wacht slepen. Onder leiding van Anniko van Santen gaat de strijd tussen de twee beste teams van het seizoen. In een van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, het Nationaal Park de Meinweg in Limburg, voeren zij de laatste spannende opdrachten uit en strijden zij om de titel 'NatuurAvonturier 2003'.

In zes afleveringen van NatuurAvontuur hebben de teams van grootouders met kleinkinderen of ouders met kinderen gestreden om een plek in de finale. Dimitri Helderink en zijn opa Jan Boersma uit Bergen hebben zich daar net als Rob Boelen en zijn moeder Petra uit Sliedrecht voor geplaatst. Ze krijgen het in de finale opnieuw niet makkelijk. De avonturiers gaan met hun rugzak en een GPS de Meinweg in en moeten daar opdrachten uitvoeren die alles met de natuur te maken hebben. Het team dat dit het beste doet, sleept de titel 'NatuurAvonturiers 2003' in de wacht.

Net als de voorgaande afleveringen speelt ook de finale van NatuurAvontuur zich af in een gebied van Staatsbosbeheer. Nationaal Park de Meinweg behoort tot de prachtigste natuurgebieden van ons land en wordt net als een groot deel van de natuur die Nederland rijk is, beheert door Staatsbosbeheer. Het is in het Limburgse Nationale Park waar je oog in oog kan komen te staan met wilde zwijnen, dassen, reën of konijnen. Naast de avonturen die de kandidaten beleven krijgen de kijkers van NatuurAvontuur dan ook een portret te zien van de ongerepte natuur en beelden van de diverse soorten wilde dieren die hier leven. Mensen samen de natuur laten ondekken om er van te genieten is het doel van de samenwerking tussen AVRO en Staatsbosbeheer.

Elke natuurliefhebber kan in het programma dan ook zijn hart ophalen, maar wie zelf mee wil doen aan de vele activiteiten die in de natuur te beleven vallen kan behalve via het magazine Onverwacht Nederland van Staatsbosbeheer ook terecht bij de AVRO Tribune Dier en Natuur. Speciaal voor haar leden organiseert de AVRO tal van activiteiten. Of het nu gaat om een cursus natuurfotografie, wandelingen door de natuur, excursies, bootvaartochten of wat dan ook. Meer weten over de AVRO Tribune Dier en Natuur of meteen lid worden? Bel dan met AVRO Service: 0900-1330 (euro 0,25 p.m.).
Meer informatie over het magazine van Staatsbosbeheer, Onverwacht Nederland vindt u op http://www.Staatsbosbeheer.nl of bel gratis
0800-023 02 08.

De finale van NatuurAvontuur is zaterdag 31 mei rond 17.05 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1. Herhaling op zondagochtend 1 juni 09:07 uur en dinsdagmiddag 3 juni 13:55 uur op Nederland 1.

Internet: http://www.natuuravontuur.nl of
http://www.staatsbosbeheer.nl