Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-05-03

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 31 mei
Radio 2 ­ 16.00 uur

Muziek van eigen bodem in tros muziekcafÉ

Zaterdagmiddag 31 mei presenteert Hadassah de Boer een nieuwe aflevering van TROS MUZIEKCAFÉ op Radio 2. In deze aflevering besteedt Hadassah volop aandacht aan artiesten en muziek van eigen bodem.

Tom Kwakernaat, Clous van Mechelen en Nick van Gasteren houden als 'Het Nieuwe Trio' het Nederlandstalige repertoire in ere. Dat de heren van een snufje humor houden, blijkt zeker uit hun huidige single 'Barbecue' afkomstig van hun onlangs verschenen cd 'Bla, bla, bla, 100% herkenbaar'.

Ook van eigen bodem is 'Van Til & Band'. Jan van Til heeft het luisterlied hoog in het vaandel staan, maar schroomt niet om een rockballade te zingen. Een en ander valt te beluisteren op het album 'Diep in de nacht'. De live versie is zaterdag te beluisteren in TROS MUZIEKCAFÉ.

Philip Kroonenberg heeft onlangs het album 'On the Midnight Express' voltooid met daarop on-Nederlandse nummers. Hij komt in TROS MUZIEKCAFÉ zingen en Hadassah praat met hem.

Het Nederlandse damesduo 'Sister K' bestaat uit twee zusjes. Ze hebben net hun debuutsingel uitgebracht, getiteld 'Get Wise'. In TROS MUZIEKCAFÉ kan men kennis maken met dit popduo en natuurlijk zingen ze hun nieuwe single.

Ook deze week praat Hadassah met een sportgast en vandaag is dat zeezeiler Hans Bouscholte. Tevens wordt er een uittip voor zondag gegeven.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.trosradio2.nl.