Stichting TELEAC/NOT

TeleScoop Nieuwsbrief


----------

Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Glasvezel moet vooral spannend zijn

* Heel Nederland moet worden voorzien van glasvezelkabel. Dat is de vurige wens van Pieter Winsemius, de voorzitter van de stuurgroep GigaPort. We hebben deze week een uitgebreid gesprek met hem over hoe breedbandverbindingen weer spannend kunnen worden. In de jaren '70 woonde Winsemius in Silicon Valley. "Daar ging het toen soms helemaal fout, maar het bruiste!" herinnert hij zich. Dat bruisende gevoel kan weer terugkomen wanneer er een goede infrastructuur ligt. We staan nu voor de keuze door te modderen met opgepept koper, in de vorm van ADSL, of voor glasvezel. Wanneer het glasvezel wordt zullen bedrijven vanzelf nieuwe diensten verzinnen. En wat er dan gebeurt, daar valt niets van te zeggen. Spannend!
* Computerspellen in het museum

* Het museum is niet langer voorbehouden aan sculpturen en doeken. Naast de zonnebloemen kun je er nu ook het computerfiguurtje Mario verwachten. In het Tilburgse FAXX is deze zomer een overzichtstentoonstelling te zien van de geschiedenis van het computerspel. Ook wordt er ingegaan op hoe je een game maakt. Heel verantwoord allemaal. Maar de meeste bezoekers zullen toch vooral de kans grijpen om Space Invaders te spelen op het originele tafeltje en om te zien welke ontwikkelingen ons te wachten staan.
* High tech in Nederland (4)

* De ICT komt uit de VS, Taiwan, of misschien uit Japan. Maar welke rol speelt Nederland? Afl. 4: Bij Tulip Computers worden ze er moe van te vertellen dat ze niet failliet zijn gegaan. Het gaat zelfs beter dan ooit.
* Producttest: Benchmarks (4)

* Hoe bepaal je de kwaliteit van een computer? PC-fabrikanten jongleren graag met megaherzen, maar de prestaties van een computer zijn veel zinvoller te beschrijven. Afl. 4: Zelf aan de slag.
* Circus Blankesteijn: Online advertenties - dubbel bedrog
* Natuurlijk, we nemen de reclame met een korreltje zout. Maar wat er op het web met advertenties gebeurt... Herbert z'n broek zakt daar van af.
TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 31 mei 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


----------

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel

* Onderzoeksbureau Gartner raadt het gebruik van Microsoft Passport af.
* De toekomst van Linux leek zo rooskleurig. Maar nu ligt deze concurrent van Windows in de VS juridisch onder vuur.
* Censureert Indymedia, de vrijplaats is voor onafhankelijke nieuwsgaring?
* Waarom steeds meer bedrijven en gemeenten zélf glasvezelkabel aanleggen.
* Column: Jan Rensen.

TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.