Ingezonden persbericht


ZATERDAG 31 mei: Afscheidsconcert Willem Nijholt op Radio 2

AVRO Easy Listening

Radio 2 van 23.00 tot 01.00 uur

met o.a.

Willem Nijholt, Joke Bruijs, Montezuma's Revenge

Anneloes Verveld, Lucette Snellenburg

en het
Metropole Orkest

Deze theatervoorstelling, welke vorig jaar in de Nederlandse theater te zien opgevoerd werd, wordt op zaterdag 31 mei integraal uitgezonden door de AVRO Radio. In het programma Easy Listening op Radio 2 kunt u van 23.00 tot 01.00 uur luisteren naar een live-opname van deze voorstelling, opgenomen in december 2002.

Voor de jaarlijkse theatertour met een hommage aan een legende uit de Amerikaanse lichte muziek koos producent American Songbook vorig jaar: Richard Rodgers. U hoort bekende, interessante en onbekende songs, samengebracht in diverse muziekstijlen. Een unieke combinatie van heerlijke muziek door het Metropole Orkest en een aantal Nederlandse vedetten, waaronder gastheer/zanger Willem Nijholt stonden garant voor een muzikaal entertainend concert van het hoogste niveau.

Richard Rodgers: een van de de Top-vijf van de Amerikaanse songwriters, meervoudig winnaar van Pulitzers, Tony's, Oscars, Grammy's en Emmy's. Hij schreef meer dan 900 songs en 40 musicals! Rodgers is 16 jaar oud als hij songs componeert met tekstschrijver Lorenz Hart. Het duo wordt een begrip. Ze schrijven honderden liedjes voor Broadway en Hollywood en hebben wereldhits met My Funny Valentine, The Lady Is A Tramp, Bewitched en Blue Moon.

Rodgers werkt later samen met Oscar Hammerstein II. Ze schreven vele hits, waaronder de musicals OKLAHOMA!, THE KING AND I, CAROUSEL en THE SOUND OF MUSIC.

Na het overlijden van Hammerstein gaat Rodgers alleen door. Met zijn eerste productie NO STRINGS wint hij twee Tony's: voor de muziek èn de tekst! Daarna schrijft hij nog samen met Stephen Sondheim de musical DO I HEAR A WALTZ?

De songs van Richard Rodgers voelen zich net zo thuis in de wereld van de jazz, cabaret, opera, dans als in Hollywood en op Broadway.

Richard Rodgers' Songbook:
Samenstelling, creatief producent: Cor Franc, American Songbook Productie: American Songbook

De volgende theatertour in de Songbook Serie: (Leonard) Bernstein's Broadway Songbook. Deze is in april 2004 in de Nederlandse theaters te zien.

Mis het niet: zaterdag 31 mei, AVRO Radio 2 van 23.00-01.00 uur Easy Listening staat in het teken van Richard Rodgers.


---- --
Bernstein's Broadway Songbook

t h e m a n - t h e m u s i c - t h e l e g e n d

Antje Monteiro, Lucretia van der Vloot,
Monique Klemann, Dick Cohen, e.a.
en het Metropole Orkest

Bernstein's Broadway Songbook is een muzikaal eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist Leonard Bernstein.

Met Irving Berlin, George Gershwin, Jerome Kern, Richard Rodgers en Cole Porter behoort Leonard Bernstein tot de top van de Amerikaanse songwriters. Hij was componist, dirigent, pianist, lector; een superstar zowel in de klassieke muziekwereld als op Broadway. Hij is winnaar van vele prijzen en schreef musicals als West Side Story, Wonderful Town, Candide en On The Town, stuk voor stuk grote successen. Met de West Side Story scoorde hij zelfs een wereldhit, die bij de eerste uitvoering op Broadway een omwenteling in de musicalwereld teweeg bracht. Zijn werk leverde blijvertjes op als America, Maria, New York New York, Tonight en Somewhere.

In Bernstein's Broadway Songbook worden zowel hits als interessante en onbekende songs door de diverse solisten gebracht in verrassende combinaties en diverse muziekstijlen. De solisten zijn speciaal bij elkaar gezocht vanwege hun diverse achtergronden, hetgeen prachtig uitkomt met de mooie en indringende songs van Leonard Bernstein.

De combinatie van de veelzijdige solisten, het 56-man sterke Metropole Orkest met de ijzersterke en onvergetelijke songs van Leonard Bernstein maken deze show tot een ongekende happening.

De musicalster Antje Monteiro met haar krachtige stemgeluid (bekend van There's No Business Like Show Business en 2 jaar de hoofdrol in Aïda), de swing en soul van Lucretia van der Vloot (Femal Factory, Tip Top en Big Black & Beautiful), de poppy en jazzy invloeden van Monique Klemann (Loïs Lane) en de prachtige stem van tenor Dick Cohen (Titanic en Sound Of Music) zorgen deze avond voor entertainment van het hoogste niveau, zoals u gewend bent van de American Songbook producties.

Bernstein's Broadway Songbook is het vervolg op Sinatra's Songbook, Cole Porter's Songbook, Richard Rodgers' Songbook.

Speellijst Bernstein's Broadway Songbook April 2004

di 13 nieuwe Luxor Theater Rotterdam 010-4843333
wo 14 Dr. Anton Philipszaal Den Haag 070-8800333
vr 16 Buitensociëteit Zwolle 038-
za 17 Theater 't Spant Bussum 035-6913949
di 20 Chassé Theater Breda 076-5303132
wo 21 Goudse Schouwburg Gouda 0182-513352
do 22 Schouwburg De Kring Roosendaal 0165-555555
za 24 Theaters Tilburg Tilburg 013-5432220
zo 25 De Oosterpoort (matinee) Groningen 050-3131044

Creatief producent: Cor Franc, American Songbook
Producent en tourneeplanning: Ruud de Graaf Speciale Theaterproducties B.V.

tel 035-6289831 www.american -songbook.com


---- --