Nutreco NV
PERSBERICHT

Amersfoort, 3 juni 2003

STOCKDIVIDEND NUTRECO

Nutreco Holding N.V. maakt bekend 391.351 gewone aandelen te hebben uitgegeven ten behoeve van het stockdividend. Nutreco heeft vanwege fiscale redenen besloten geen aandelen in te kopen voor het stockdividend.
Om verwatering te voorkomen, heeft de vennootschap, ter gedeeltelijke afdekking van uitstaande personeelsopties, besloten 400.000 gewone aandelen te zullen inkopen. Vanwege deze transacties zal het aantal uitstaande aandelen nagenoeg gelijk blijven.

De transacties blijven binnen de grenzen van de door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders verstrekte machtigingen.

* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van kwalitatief hoogwaardige voeding voor mens en dier. De onderneming is actief in verschillende schakels van de voedselproductiekolom van vis, pluimvee- en varkensvlees. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen acht Business Groepen opereren verschillende Business Units, met meer dan 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal circa 13.000 medewerkers.
Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2002 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.809,6 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam), de Euronext 150 Index en de Next Prime Index (Euronext).



Nutreco NV