Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003
Huldiging FC Utrecht feestelijk verlopen, 07.00 uur

Huldiging feestelijk verlopen

UTRECHT- De huldiging van FC Utrecht op maandag 2 juni 2003 is feestelijk verlopen. In totaal heeft de politie 11 aanhoudingen verricht.

Omstreeks 19.20 uur vertrokken de spelers van FC Utrecht van het stadion voor een rijtoer door de stad. Langs kant van de weg stond een grote hoeveelheid feestende supporters. De bussen moeten stapvoets door de menigte rijden. Hierdoor liep de rijtoer een vertraging op van ongeveer twee uur. Nabij het Ledig Erf en de Dom was het zo druk op de weg dat de bereden (paarden) voorzichtig de weg vrij moesten maken om de bussen door te laten. De politie schat dat er ongeveer 12.000 supporters langs de weg stonden. Het stadion van FC Utrecht was opengesteld voor supporters en omstreeks 22.45 uur werden de spelers gehuldigd. In het stadion waren zon 25.000 supporters feest aan het vieren tot 23.00 uur.

Enkele personen raakte licht gewond (schaafwonden) door kleine valpartijen. De motorambulances verzorgden ter plaatse de verwondingen van de ze personen.

De politie heeft 11 personen aangehouden ter zake baldadig gedrag, mishandeling en vernieling. Deze personen zijn ingesloten voor verhoor. In totaal werden 190 politiemensen ingezet om het geheel feestelijk te laten verlopen.