Ingezonden persbericht

Persbericht

WEBMETHODS INTEGRATIEPLATFORM DOOR ORGANON GEKOZEN ALS STANDAARD INTEGRATIE-OPLOSSING
IMBA project synchroniseert Organons wereldwijde bedrijfsprocessen en waarborgt integriteit van real-time data

Amsterdam en Fairfax 3 Juni 2003 webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware, maakt vandaag bekend dat Organon, de grootste farmaceutische onderneming van Akzo Nobel, het webMethods integratieplatform heeft geselecteerd als de standaard integratie-oplossing voor Organons wereldwijde "Integration Moves Business Ahead" (IMBA) project.

"Onze groeiende behoefte aan meer real-time integratie tussen bestaande systemen en onze ERP en Warehouse Management Systemen (WMS) resulteerde in steeds hogere ontwikkelings- en onderhoudskosten," zegt Maarten Prins, Director of ICT Policies bij Organon. "De standaard componenten voor bestaande ERP, SCM en CRM pakketten, die met het webMethods integratieplatform worden meegeleverd, zorgden voor een enorme versnelling van de ontwikkeling, waardoor de kosten werden verlaagd. Daarbij geeft deze oplossing een beter inzicht in de corporate data en in alle wereldwijde bedrijfsprocessen van Organon."

Als farmaceutisch producent moet Organon er ook op kunnen vertrouwen dat de geautomatiseerde systemen voldoen aan alle specifieke technische, economische en wetgevende bepalingen, zoals die van de Food and Drug Administration (FDA). Het feit dat webMethods beschikt over een succesvol track record in de gereguleerde productie industrie en aan de strikte bepalingen van de FDA kan voldoen, speelde een belangrijke rol in de beslissing van Organon om te kiezen voor het webMethods integratieplatform.

"Organon was op zoek naar een oplossing, die kon leiden tot een grotere slagvaardigheid door beschikbaarheid van real-time en gelijkgeschakelde data, zegt Richard Dobber, managing director, webMethods Northern Europe. "Het webMethods integratieplatform maakt niet alleen de synchronisatie van Organons wereldwijde bedrijfsprocessen mogelijk, het beschikt ook over de noodzakelijke controle- en managementinstrumenten om te voldoen aan de strikte bepalingen, zoals die bijvoorbeeld door de FDA worden opgelegd."

Over Organon
Organon is een bekende en gerespecteerde farmaceutische onderneming, met een sterke focus op human health care. De onderneming ontwikkelt en produceert innovatieve receptmedicatie voor Gynecologie, Psychiatrie, Hart- en vaatziekten, Immunologie en Anesthesie. Produkten van Organon worden in meer dan 100 landen verkocht, waarvan in meer dan de helft een lokale Organon organisatie aanwezig is. De onderneming heeft momenteel ongeveer 13000 personen in dienst. Organon is de human health care onderneming van Akzo Nobel.

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een onafhankelijk aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van Enterprise Webservices . webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 900 klanten, zoals wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, The Ford Motor Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems.

Ingezonden persbericht