Akzo Nobel

Akzo Nobel herstructureert Surface Chemistry in Noord-Amerika en Europa

Versterking van activiteiten op het gebied van oppervlakteactieve stoffen (surfactants)

Arnhem, 3 juni 2003 Akzo Nobel Surface Chemistry, onderdeel van de Chemicals-groep, is begonnen met de uitvoering van een efficiencyprogramma dat voornamelijk van invloed is op de Noord-Amerikaanse en Europese surfactants-activiteiten. Het programma richt zich op de versterking van Surface Chemistrys marktpositie.

De maatregelen leiden tot een personeelsreductie van circa 200 werknemers, waarvan ongeveer 120 in Noord-Amerika en 80 in Europa. In Noord-Amerika verdwijnen voornamelijk banen in de productie en enkele in de administratie, R&D en verkoop. In Europa ligt juist de nadruk op deze laatste drie gebieden.

De afgelopen jaren heeft Akzo Nobel Surface Chemistry grote investeringen gedaan in Europa, de Verenigde Staten en Azië. In juni 2002 kocht de onderneming Industrial Specialties van Crompton Corporation. Hiermee werd de basis gelegd voor verdere groei in belangrijke marktsegmenten zoals textielbehandeling, reiniging, agrarische surfactants en chemicaliën voor de oliewinning.

Door de huidige maatregelen kunnen wij beter tegemoetkomen aan de behoeften in deze markten, aldus Rob Frohn, General Manager van Surface Chemistry. In combinatie met de uitgebreide basis worden wij een nog sterkere speler in deze competitiever wordende markt.

Specialistische surfactants is één van Akzo Nobels activiteiten die we willen laten groeien. In vrijwel alle segmenten heeft sterke autonome groei plaatsgevonden. Wij streven ernaar om op een winstgevende manier sneller te groeien dan de markten waar wij actief zijn, aldus Dag Strömqvist, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de chemische activiteiten.

Internet: www.akzonobel.nl; www.surface.akzonobel.com

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht.

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343