Gemeente Hoogeveen


---

3 juni 2003

Langparkeren op Beukemaplein en Markt Hoogeveen goedkoper

Het langparkeren op het Beukemaplein en de Markt in Hoogeveen wordt goedkoper. Het tarief gaat van EUR 0,90 naar EUR 0,60 uur. Voor een dagkaart is de parkeerder voortaan EUR 2,00 kwijt. Een parkeervergunning voor deze pleinen kost voortaan EUR 120,00 per jaar. In de loop van deze week worden de parkeerautomaten afgesteld op de nieuwe tarieven.

Reden voor het verlagen van de tarieven is de huidige bezetting op het Beukemaplein en de Markt. Deze pleinen staan vaak grotendeels leeg, terwijl de pleinen direct achter de Hoofdstraat altijd vol staan. Met het aantrekken van langparkeerders op het Beukemaplein en de Markt komt er meer ruimte voor kortparkeren op de andere pleinen.

Surfen

Deze tariefwijziging heeft gevolgen voor het 'surfen', het parkeren op verschillende pleinen met één kaartje. Nu kunnen automobilisten met een gekocht parkeerkaartje voor een plein met langparkeren terecht op alle pleinen met langparkeren. Een parkeerkaartje op de Markt of het Beukemaplein is voortaan niet meer geldig op de andere pleinen. Met dit kaartje kunnen automobilisten alleen nog op de Markt en het Beukemaplein staan.

Vergunning

Ook introduceert de gemeente Hoogeveen een nieuwe parkeervergunning voor langparkeren. Iedereen die in de gemeente Hoogeveen woont of werkt kan voor EUR 120 een parkeervergunning voor Markt en Beukemaplein (langparkeren) aanvragen. Daarnaast kunnen houders van een parkeervergunning voor alle pleinen deze omruilen voor de goedkopere vergunning.

© Copyright Gemeente Hoogeveen