Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft maandag 2 juni een man aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Omstreeks 21.15 uur werd een agent op de Oudwijkerdwarsstraat door getuigen aangesproken. De getuigen hadden gezien dat een onbekende man met een ketting een ruit had vernield. De agent zag de 20-jarige verdachte uit Utrecht lopen en kon hem aanhouden. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Wittevrouwensingel vond in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juni een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

De politie trof omstreeks 03.55 uur een 21-jarige man uit Utrecht en zijn 25-jarige vrouwelijke passagier eveneens uit Utrecht aan. De man was bestuurder van een snorfiets geweest en door onbekende oorzaak gevallen. Hierbij was de vrouw op het wegdek terecht gekomen en moest met schouderletsel overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De Utrechter rook naar alcohol en moest op straat een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de man 250 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal kon de man het bureau weer verlaten.

Vervalste parkeervergunningen

UTRECHT - De parkeerpolitie van de stad Utrecht stuit de laatste weken op vervalste parkeervergunningen. Sinds begin mei werd tot drie keer toe een vervalste parkeervergunning in beslag genomen.

De vervalste vergunningen waren nauwelijks van de echte parkeervergunningen te onderscheiden. Tot twee keer toe ging het om de vervalsing van een bewonersvergunning. Eenmaal ging het om een zakelijke vergunning. Tegen de verdachten, mannen van 23, 25 en 36 jaar uit Utrecht, wordt proces-verbaal opgemaakt voor valsheid in geschrifte.

Man slaat met ketting op auto

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij met een ketting een auto had vernield. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een man, 33-jaar oud uit Utrecht, met een ketting op een auto sloeg op de Noorderstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man onder invloed van alcohol aan op straat. De man werd aangehouden door de agenten, maar verzette zich hierbij hevig. De man kon overmeesterd worden en werd meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op de Hopakker werd van 14.00 tot 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 13 automobilisten een bekeuring voor oa. het niet dragen van de autogordel en onverzekerd rijden.

Veel te hard
UTRECHT- Op de Atoomweg werd van 17.00 uur tot 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden met de Lasergun. Een 31-jarige automobilist uit Utrecht reed langs de controlepost met een snelheid van 107 kilometer per uur terwijl hier 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.