Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Vernieling

AMERSFOORT Op maandag 2 juni werd een raam van het stadhuis vernield.

Terwijl er een gemeenteraadsvergadering aan de gang was, werden door een man stenen tegen een ruit van het stadhuis gegooid. De ruit ging niet in, maar barste wel. Gewaarschuwde politiemensen konden de verdachte, een 23-jarige man uit Hoevelaken, op het Stadhuisplein aanhouden.

De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is voor de nacht in het politiebureau ingesloten en wordt op dinsdag 3 juni verhoord.

Onder invloed

AMERSFOORT / NIEUWEGEIN Op maandag 2 juni werd een vrachtwagenchauffeur aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrachtwagenchauffeur vermoedelijk onder invloed van alcohol over de Rijksweg A28 vanaf Amerfoort in de richting van Utrecht reed. De vrachtwagen was volgeladen met hout.

Rond 22.25 uur zagen politiemensen de vrachtwagen over de Rijksweg A27 rijden. Zij controleerden de bestuurder, een 56-jarige man uit Elspeet, op de parkeerplaats De Kroon langs de Rijksweg A27 bij Nieuwegein. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 535 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en omdat dit niet de eerste keer was dat hij onder invloed van alcohol een motorvoertuig had bestuurd, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Snorfietsers botsen

AMERSFOORT Op maandag 2 juni botsten twee snorfietsers op elkaar.

Rond 17.35 uur reed een 58-jarige vrouw uit Amersfoort met haar snorfiets over De Mui, komende uit de richting van de Kreek en gaande in de richting van de Amerikaring. Een 28-jarige vrouw uit Amerfoort reed met haar snorfiets over De Mui, komende uit de richting van de Slufter en gaande in de richting van de Groote Kreek. Beide snorfietsers zagen elkaar over het hoofd en kwamen in aanrijding met elkaar.

De 58-jarige vrouw liep vermoedelijk een bovenbeenbreuk op en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De 28-jarige vrouw had last van haar linkerheup en voet en ging op eigen gelegenheid naar de eerste hulp van het ziekenhuis.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Op maandag 2 juni heeft de politie tussen 14.00 uur en 16.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Heiligenbergerweg.

Zeven bromfietsers werden bekeurd omdat de bromfiets een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd) had, één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en één voor een niet deugdelijke reminrichting.

Ernstige aanrijding
AMERSFOORT Op maandag 2 juni raakte een 79-jarige vrouw uit Amersfoort ernstig gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 15.25 uur wilde de vrouw met haar fiets de kruising van de Utrechtseweg met de Stichtse Rotonde vanaf de kant van de Daam Fockemalaan oversteken. Op dat moment naderde een vrachtwagen bestuurd door een 47-jarige man uit Ermelo vanaf de Rondweg, de Stichtse Rotonde en reed de Utrechtseweg op. De vrouw zag de vrachtwagen kennelijk over het hoofd en stak over. Ondanks hard remmen, kon de vrachtwagenchauffeur een aanrijding niet meer voorkomen. Hij botste tegen de achterzijde van de fiets en de vrouw kwam ten val.

De bejaarde vrouw werd opgenomen in het Elizabethziekenhuis in Amersfoort. Zij had een zware hersenschudding en bloedingen in haar hoofd. Tevens moest een wond aan haar hand worden gehecht.

Dorstige winkeldief
AMERSFOORT Op maandag 2 juni werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.
Rond 14.00 uur zag het personeel van een winkel aan de Wiekslag dat een klant enkele blikjes bier, wijn en enkele levensmiddelen in een tas stopte en zonder deze af te rekenen de winkel wilde verlaten. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd door het personeel aangehouden en aan de politie overgedragen.

De verdachte bekende de diefstal. Hij werd met een boete van 115,- heengezonden.