Politie Hollands Midden
Datum: 3 juni 2003

(


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op maandag 2 juni rond 21.30 uur in het Noorderplantsoen een 25-jarige man uit Rotterdam aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in het plantsoen een 26-jarige Leidenaar te hebben mishandeld. Deze kreeg enkele klappen van de verdachte en liep een gezwollen kaak en een bult aan het hoofd op. De aanleiding voor dit geweld was vermoedelijk een nog te vereffenen rekening die het slachtoffer nog schuldig was aan de verdachte. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op maandag 2 juni rond 23.55 uur op de Maresingel een 33-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Aanrijding Zoeterwoude-Rijndijk

Op maandag 2 juni rond 17.50 uur ontstond er op het parkeerterrein van de Rijneke Boulevard aan de Hoge Rijndijk een aanrijding tussen een 57-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en een 36-jarige scooterrijder uit Voorschoten. De scooterrijder liep daarbij een gebroken arm en een slagaderlijke bloeding op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ongeval ontstond doordat de automobilist achter uit een parkeervak uitreed juist op het moment dat daar de scooterrijder passeerde.


Verkeerde inhaalmanoeuvre leidt tot aanrijding Gouda

Doordat een 41-jarige automobilist uit Gouda op maandag 2 juni rond 16.45 uur op de Provincialeweg een verkeerde inhaalmanouevre uitvoerde ontstond er tussen hem en een tegemoetkomende 33-jarige motorrijder uit Vlaardingen een aanrijding. De motorrijder liep daardoor een beenbreuk op. Hij werd overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Het ongeval gebeurde toen de automobilist een voor hem rijdende automobilist inhaalde. Hij deed dit op het moment dat de motorrijder al genaderd was.


Onder invloed rijden Bergambacht

De politie hield op maandag 2 juni rond 16.00 uur op de Provincialeweg N210 een 49-jarige automobiliste uit Schoonhoven aan. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Aan het bureau lukte het niet om een geslaagde ademanalyse van de verdachte af te nemen. De politie liet daarop een bloedproef van haar afnemen. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Onder invloed rijden Schoonhoven

De politie hield op maandag 2 juni rond 21.30 uur op de Van Berkumstraat een 46-jarige automobilist uit Schoonhoven aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 975 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --