Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA Den Haag Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk IZ/M/2003/23830

Onderwerp Datum Internationale Arbeidsconferentie 2003 26 maart 2003

De jaarvergadering (IAC) van de Internationale Arbeidsorganisatie zal dit jaar plaatsvinden van 3 tot en met 19 juni 2003 te Genève. Traditiegetrouw wordt de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd een drietal leden aan te wijzen om gedurende enkele dagen de IAC bij te wonen als bezoekers. De tweede week (van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 juni) biedt het beste perspectief voor een interessant programma. Mijn eigen bezoek aan de IAC plan ik ook in die week.

Tijdens het bezoek zal uw delegatie worden begeleid door een lid van de Nederlandse delegatie. Bij het naderen van de IAC zult u een voorstel voor een uitgewerkt programma ontvangen. Vaste elementen zijn ondermeer bezoeken aan conferentiecomités, gesprekken met de tripartiete delegatieleden en ontmoetingen met de medewerkers van de Internationale Arbeidsorganisatie. ./. Voor een indruk van wat er dit jaar inhoudelijk speelt tijdens de IAC verwijs ik u naar het bijgesloten conferentie-memorandum.

Indien ook dit jaar weer gebruik wordt gemaakt van de uitnodiging verneem ik graag de namen van de leden. Enige tijd voor de aanvang van de IAC zal dan een afspraak worden gemaakt om een voorbespreking te houden.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,



2

(mr. A.J. de Geus)