KNMG

Regionale bijeenkomsten juni 2003 'Luistert u wel?' Over knelpunten in de verhouding tussen arts en patiënt

De KNMG organiseert ook dit jaar weer vier regiobijeenkomsten om met artsen in het land in gesprek te komen over belangrijke thema's in de zorg.

Thema discussie
Op het KNMG congres op 13 maart jl. stond de arts-patientrelatie centraal. Een thema van alle tijden, maar ook een thema dat controverses opwerpt. Uit het KNMG - NIVEL onderzoek dat in MC11 is gepubliceerd, blijkt dat artsen en publiek over veel aspecten van de arts-patientrelatie heel verschillend denken.
Het publiek vindt dat artsen het in sommige opzichten niet goed doen. Terwijl het een gegeven is dat er steeds hogere eisen gesteld worden aan artsen: zij moeten open zijn, verantwoording afleggen, fouten melden, zich kwetsbaar opstellen, zich aan vele wetten en regels houden. En de patient? Heeft die alleen rechten, of ook plichten? Er zijn meer dan voldoende redenen om ook tijdens de regiobijeenkomsten alle aandacht aan de arts-patientrelatie te besteden. Deze bijeenkomsten krijgen de titel mee 'Luistert u wel?'. De discussie zal plaatsvinden aan de hand van stellingen.

Data en locaties
Dinsdag 3 juni: Hotel Mercure, Dordrecht
Dinsdag 10 juni: Hotel Spier, Spier
Donderdag 12 juni: Hotel de Witte Bergen, Eemnes Donderdag 19 juni: NH Koningshof Hotel, Veldhoven

Meer informatie
Half april kunt u hier meer informatie verwachten zoals het exacte programma met de stellingen, de sprekers en informatie over aanmelding.