Gemeente Sittard-Geleen

redactie

Persbericht

Doorkiesnummer: (046) 47 78 007 Sittard-Geleen, 24 april 2003.
Onderwerp: Workshops Steunpunt
vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek

Het Steunpunt vrijwilligerswerk organiseert op 3 juni twee cursussen: 'de nieuwe ARBO wet en vrijwilligerswerk' en 'Vrijwilligersbeleid ontwikkelen'. De workshops worden gehouden in het Euregionaal Sport- en Congrescentrum, Sportcentrumlaan te Sittard, aanvang 19.00 uur. Inschrijven kan tot en met 16 mei. Voor een aanmeldingsformulier kunt u terecht bij het Steunpunt vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek. Het is mogelijk aan beide workshops deel te nemen met meer mensen van de vereniging of stichting.

De nieuwe Arbo wet en vrijwilligerswerk

De nieuwe Arbo wet bewaakt de omstandigheden waaronder werknemers/vrijwilligers hun werk doen. Veel organisaties hebben behoefte aan ondersteuning inzake arbeidsomstandigheden. De bedoeling van de Arbo wet is dat iedereen zijn werk op een veilige en goede manier verricht, betaald of niet. Er moet een opdrachtgever en een opdrachtnemer zijn, dat is essentieel.

Vrijwilligersbeleid ontwikkelen

Tijdens deze workshop leert u vrijwilligersbeleid te ontwikkelen. Vrijwilligersbeleid is het geheel aan voorwaarden, nodig om vrijwilligers binnen een organisatie tot hun recht te laten komen.

Nieuwsbrief

Onlangs heeft het Steunpunt vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek de tweede nieuwsbrief uitgegeven. Deze is verspreid onder alle vrijwilligersorganisaties die bij het steunpunt bekend zijn. Geen Nieuwsbrief ontvangen? Laat iets weten bij het Steunpunt vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek.

Contact: Steunpunt vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek tel. 046-4575720,
e-mail vrijwilligerswerk@piw.nl
website www.vrijwilligerswerk-wm.nl


---



Gemeente Sittard-Geleen