Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Uitnodiging aan de pers
Gemeenten kijken bij elkaar in de elektronische keuken

Dinsdag 3 juni organiseren Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant het symposium 'Elektronische overheid: kunt u nog wat leren?'. Diverse gemeenten presenteren oplossingen en applicaties die ze hebben ontwikkeld op het gebied van elektronische dienstverlening. Het afkijksymposium bestaat uit lezingen, workshops en een informatiemarkt door en voor gemeenten. Het congres vindt plaats van 13.30 tot 20.30 uur in de Universiteit van Tilburg.

Rijk, provincie, gemeenten en waterschappen zetten steeds meer elektronische toepassingen in voor een effectieve dienstverlening aan de burger. Sommige overheden lopen daarin voorop, andere overheden zitten in nog in het beginstadium op weg naar een elektronische overheid.
Om te voorkomen dat iedereen op dit terrein het wiel opnieuw gaat uitvinden en daarbij voor onnodige grote kosten en onaangename verrassingen komt te staan, is het goed dat overheden elkaar informeren, elkaars ervaringen uitwisselen en samenwerken.

Uitgebreide informatie over het programma en beschrijvingen van de workshops en de projecten zijn hieronder en in de digitale catalogus op de website te vinden: http://www.apenstaartjebrabant.nl.



Provincie Noord-Brabant