Gemeente Leeuwarden

Herziening bestemmingsplan Huizum-Oost

De gemeente Leeuwarden wil de bestemmingsplannen van de wijk Huizum Oost actualiseren en samenvoegen. Het betreft hier de bestemmingsplannen Huizum Dorp (1978), Huizum Badweg (1983), Huizum Bornia (1982) en Huizum Badweg MCL (2002). Voordat de gemeenteraad opdracht aan het college van burgemeester en wethouders geeft om de herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden wil zij graag met bewoners van gedachte wisselen.

In samenwerking met het wijkpanel organiseert de raad daarom op dinsdag 03 juni om 20:00 uur in Abbingahiem aan de Jansoniusstraat 4 te Leeuwarden een informatiebijeenkomst. Belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om op deze avond hun wensen en ideeën over het bestemmingsplan kenbaar te maken.

Agenda

1. Ontvangst met koffie/thee

2. Opening

3. Toelichting door bureau Vijn stedenbouwkundig bureau
4. Uitleg inspraak-/beroepsprocedure
5. Pauze

6. Reacties en vragen uit de zaal
7. Hoe nu verder

8. Wat verder ter tafel komt

9. Afsluiting

10. Hapje en drankje

De gemeente Leeuwarden is druk bezig alle verouderde bestemmingsplannen te actualiseren. Veel plannen zijn ouder dan 10 jaar, zodat de looptijd is verstreken. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal bestemmingsplannen samen te voegen, zodat het grote aantal van zon 140 plannen teruggebracht wordt tot maximaal 40.

Brochure

In de brochure 'Het Bestemmingsplan' kunt u lezen wat er in een bestemmingsplan staat, waar een bestemmingsplan voor dient en hoe een bestemmingsplan tot stand komt. U kunt de brochure ophalen bij het Stadskantoor van de gemeente Leeuwarden aan het Oldehoofsterkerkhof 2 te Leeuwarden of downloaden door op de onderstaande link te klikken.

Brochure Het Bestemmingsplan