Gemeente Dordrecht


_________________________________________________________________
Expositie Paulien van Voorene in Stadskantoor

Vincent Brinkhof
Van dinsdag 3 juni tot en met vrijdag 27 juni 2003 exposeert de Dordtse amateur-schilder Paulien van Voorene een twintigtal schilderijen in de centrale hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 in Dordrecht. De schilderijen laten realistische en figuratieve voorstellingen zien. De werken zijn gemaakt met krijt, met aquarelpastel en met acryl. Een mengeling van deze materialen komt ook voor.

Paulien schildert onderwerpen die met haar gevoelens overeenkomen; ze gaat aan de slag en werkt door tot het schilderij aan haar verwachtingen voldoet. De expositie heeft dan ook de toepasselijke naam " Voldoening". Haar schilderijen hebben voornamelijk dieren als onderwerp.

Beginjaren '70 heeft Paulien lessen gevolgd bij de tekenleraar Brugman. Later heeft ze jarenlang op een schildersvereniging gezeten. Na talloze andere creatieve cursussen, kwam ze toch weer terecht bij het tekenen en schilderen. Na het behalen van een vakdiploma Illustratief tekenen heeft zij de laatste jaren lessen gevolgd aan de Vrije Academie te Rotterdam.

De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.