Gemeente Zoetermeer

1306 km naar Nitra, 9024 km naar Jinotega

Dinsdag 3 juni a.s. onthullen de burgemeester van Zoetermeer, Luigi van Leeuwen, en de burgemeester van Nitra, Ferdinand Vítek, een plaatsnaambord met de stedenbandsteden Nitra en Jinotega. De onthulling vindt plaats om 14.30 uur voor de ingang van het Stadhuis, Markt 2. Om 14.45 uur volgt een optreden van de Nicaraguaanse familie theatergroep Ronda de Barro op het Stadhuisplein tot 15.30 uur.

Naast het bord op de Markt worden ook plaatsnaamborden geplaatst bij de invalswegen rond Zoetermeer. Aan de Oostweg richting centrum, komende van de afrit op de A12, aan de Afrikaweg richting centrum, komende van de afrit op de A12 en aan de Zwaardslootseweg richting centrum ter hoogte van de rotonde bij de Muzieklaan.

Aanleiding voor de onthulling is het bezoek van een delegatie van Nitra komende week in Zoetermeer. Zoetermeer heeft sinds 1994 een stedenband met de Slowaakse stad Nitra en sinds 1982 met de stad Jinotega uit Nicaragua. Het doel van de stedenbanden is uitwisseling van maatschappelijke en bestuurlijke kennis en ervaring als ook leren kennen van elkaars cultuur en leefwijze.

De theatergroep Ronda de Barro is momenteel bezig met een tournee door Nederland en komt dinsdag speciaal naar Zoetermeer ter gelegenheid van de onthulling van de naamborden. De theatergroep richt zich op het ontwikkelen van educatieve theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. In haar voorstellingen probeert zij op een luchtige wijze sociale en economische problemen onder de aandacht te brengen. In Zoetermeer zullen zij een Nicaraguaanse dans vertonen.

Laatste wijziging: 28-05-2003