Gemeente Zwolle

Wijkplatforms juni 2003

Er vinden in juni diverse wijkplatforms plaats.
Wijkbewoners zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Binnenstad: dinsdag 3 juni

Aanvang: 20.00 uur.
Locatie: Het Refter, Bethlehemskerkplein 35-1

Agendapunten:
Wonen boven winkels, toelichting op de stand van zaken en ontwikkelingen met betrekking tot het project 'Wonen boven Winkels'. Stadsfestival 'De stad als Theater', bekendmaking van het festivalprogramma op diverse locaties in het centrum. Actualiteiten, onder andere stand van zaken herinrichting Broerenkerkplein, ontwikkelingsprogramma binnenstad, een schonere openbare ruimte in de binnenstad en het project Duurzaam Veilig (inrichting centrum als 30 km-gebied).

Dieze Oost: woensdag 4 juni

Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: wijkcentrum Dieze Oost, Zerboltstraat 61

Agendapunten:
Reconstructie Ceintuurbaan, toelichting op de reconstructie van de Ceintuurbaan en de gevolgen hiervan voor Dieze Oost. Park Hogenkamp, presentatie van de inrichting van het park. Premie op actie, terugkoppeling op de aanvragen. Actualiteiten waaronder ontwikkelingen in de wijk, stand van zaken Onze Buurt Aan Zet, nieuws en informatie van de politie, TRAVERS, woningcorporaties en eenheid Wijkzaken (gemeente Zwolle).

Voorafgaand aan het wijkplatform is er tussen 19.00 en 19.30 uur een spreekhalfuur. Wijkbewoners kunnen hier met hun persoonlijke vragen terecht bij de wijkwethouder, de wijkbeheerder, de wijkmanager, politie, TRAVERS en de woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang.

Windesheim: woensdag 11 juni

Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: dorpshuis De Molenkamp, Geert Grooteweg 21.

Agendapunten:
Budget voor Premie Op Actie in 2003
Wijkactieplan 2003, toelichting op de activiteiten die dit jaar in Windesheim uitgevoerd worden.

Voorafgaand aan het wijkplatform vindt er een wijkschouw plaats. Tijdens een wijkschouw wandelt of fietst de wijkwethouder samen met medewerkers van de gemeente, de politie en woningbouwcorporaties door de wijk. Onderweg worden knelpunten geïnventariseerd en besproken Naast de wijkwethouder Janco Cnossen is ook burgemeester Henk Jan Meijer bij de wijkschouw aanwezig. Wijkbewoners zijn van harte welkom om aan de wijkschouw deel te nemen. De wijkschouw start om 16.00 uur bij het dorpshuis De Molenkamp duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Indien wijkbewoners persoonlijk met de wijkwethouder en/of de burgemeester willen spreken, dan is hier gelegenheid voor tussen 18.30 en 19.00 uur in het dorpshuis De Molenkamp.

Overige wijkplatforms in juni

Stadshagen: woensdag 11 juni
Dieze West: woensdag 18 juni
Hanzeland: donderdag 19 juni
Wipstrik: dinsdag 24 juni
Assendorp: woensdag 25 juni
Zwolle Zuid: woensdag 25 juni
Kamperpoort: donderdag 26 juni

De agendapunten, aanvangstijd en locatie van deze wijkplatforms zijn nog niet bekend. Die gegevens worden te zijner tijd via de gemeentepagina (Wijzer) in de Peperbus en op internet (www.zwolsewijken.nl) bekendgemaakt.


---