Gemeente Dongen


Wethouder Van Beek reikt het eerst verkregen label uit 28/5/2003 15:00 J.J. Anspachschool krijgt Brabants Verkeersveiligheid-label

Op dinsdag 3 juni reikt wethouder Van Beek het BVL-label uit aan de J.J. Anspachschool. Dit is de eerste Dongense school die dit label verdient. 3VO geeft aan scholen die een goede voorlichting aan leerlingen bieden een Brabants Verkeerveiligheid-label (BVL), met als doel dat scholen veiliger bereikbaar worden voor leerlingen. Het BVL-project is eind 1996 gestart en een initiatief van het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV).
De J.J. Anspachschool is de eerste Dongense school die het label in ontvangst mag nemen. Voor deelname aan deze actie tekenden r.k.b.s. Achterberg, Heilig Hartschool, J.J. Anspachschool en De Vlinderboom medio 2001 een overeenkomst met de gemeente Dongen. Begin 2003 basisschool Westerkim zich ook aan. De vier overgebleven scholen die het label nog niet hebben, zijn volop bezig aan de criteria van het BVL te voldoen.

Drie eisen
In het kader van het BVL stelt de gemeente structureel geld beschikbaar voor verkeerseducatie. Als tegenprestatie beloven de deelnemende scholen aan de drie eisen van het Brabants Verkeersveiligheid-label te zullen voldoen. In de eerste plaats moet het verkeer in de schoolomgeving veilig zijn. Ook een controle van de verkeerssituaties op de school-thuisroute hoort bij de maatregelen. En als derde gaan de scholen de kinderen theoretisch bijspijkeren met verkeersonderwijs.

Kiezen voor veiligheid
Door deel te nemen aan het project kiezen scholen voor veiligheid van hun scholieren. Speciaal voor het project is een helpdesk ingericht die efficiënte ondersteuning biedt. Hier kunnen ook educatiematerialen worden geleend, zoals bijvoorbeeld videobanden.

Wethouder Ad van Beek: Kinderen moeten zich in de omgeving van de basisscholen veilig kunnen verplaatsen. Deze uitreiking van het Brabants Verkeersveiligheid-label zie ik dan ook als een belangrijke stap in de goede richting om dit te creëren. Hopelijk doet dit goede voorbeeld volgen, zodat ik ook aan de andere deelnemende scholen binnenkort het label kan uitreiken.

Noot voor de pers
Op dinsdag 3 juni reikt wethouder Van Beek om 13.00 uur het Brabants Verkeersveiligheid-label uit aan de heer Driesprong, directeur van de J.J. Anspachschool, Kerkstraat 60. U bent van harte uitgenodigd om bij deze uitreiking aanwezig te zijn.