Gemeente Alkmaar


KinderPersBuro presenteert OVERdie-Wijkkrant

Alkmaar, 28 mei 2003

Op 3 juni a.s. om 15.30 uur wordt in het Digitaal Trapveld van basisschool de Wegwijzer de eerste krant van het KinderPersBuro gepresenteerd aan burgemeester van Rossen en aan de wijkraad Nieuw-Overdie.

Het KinderPersBuro is een brede school activiteit, die wordt uitgevoerd in opdracht van de Wijkraad Nieuw-Overdie voor kinderen van groep 7 van basisscholen de Wegwijzer en de Fontein. De afgelopen 10 weken hebben kinderen van beide scholen een krant gemaakt over nieuws in de wijk dat hen interesseert.

In groepjes van drie gingen de kinderen, gewapend met digitale camera en bandrecorders, erop uit om interviews te houden met onder meer de wijkagent en de wijkbeheerder. Op de computers in het Digitale Trapveld in de Wegwijzer werden teksten geschreven en foto's bewerkt. Op uitnodiging van het Alkmaars Weekblad bezochten de kinderen een redactievergadering en kregen te zien hoe een krant opgemaakt en gedrukt wordt.

Op 3 juni wordt de eerste OVERdie-WIJKkrant overhandigt aan de ambassadeur van het KinderPersBuro, burgemeester M. van Rossen en aan de voorzitter van de wijkraad Nieuw-Overdie, Jannie Broekman, die opdrachtgever is van het KinderPersBuro.

Tevens wordt een documentaire vertoond over het KinderPersBuro in Alkmaar, gemaakt door kinderen van de Fontein, onder regie van Marjan Geveling.

De OVERdie-WIJKkrant wordt na 3 juni huis aan huis verspreid in Nieuw-Overdie en zal in de vorm van een muurkrant op verschillende publieke plaatsen in de buurt, zoals winkels, wijkcentra en dergelijke, te lezen zijn.