Gemeente Ede

Loting 108 woningen Kernhem

Voor de 108 woningen vanaf 227.000 euro die op de vierde woningmarkt Kernhem zijn aangeboden, legt de notaris door loting de volgorde vast van de kandidatenlijst. Deze loting gebeurt op dinsdag 3 juni om 10.30 uur in de expositieruimte van het gemeentehuis, Bergstraat 4 in Ede.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat voor de woningen vanaf 227.000 euro een loting plaats vindt. De kandidaten hebben allen een binding aan de regio West Veluwe/Vallei. De notaris die de loting verricht is mr. P. Benedek van notariskantoor Van Putten Van Apeldoorn uit Ede.

Woningen tot 227.000 euro
Voor woningen tot 227.000 euro wordt de volgorde van de kandidatenlijst bepaald door de gemeente. Bij deze woningen krijgen mensen die een zelfstandige huurwoning achterlaten met een huurprijs lager dan EUR 471,67 voorrang voor andere inschrijvers en vervolgens wordt naar de woonduur gekeken. De gemeente stimuleert hiermee de zogeheten doorstroming. Mensen die nu een huurwoning bewonen, verhuizen naar een koopwoning. Daardoor komt een betaalbare huurwoning vrij en daar is in de gemeente Ede grote vraag naar.