Gemeente Zwolle

Start keuzeproject sportpark Stadshagen

De inwoners van Zwolle en specifiek de bewoners van de vinexwijk Stadshagen mogen in juni meebeslissen over de inrichting van het sport- en recreatiepark dat in de wijk aangelegd wordt. Hiervoor heeft de gemeente in samenwerking met Wennekes Multimedia een uniek interactief keuzeproject ontwikkeld. Wethouder Hagedoorn en burgemeester Meijer zullen hiervoor dinsdag 3 juni het officiële startsein geven.

Het toekomstige park zal ruimte bieden voor zowel georganiseerde als ongeorganiseerde sport en recreatie. In aansluiting op het park worden multifunctionele voorzieningen (bijvoorbeeld combinaties van scholen, kinderopvang, medische voorzieningen e.d.) gerealiseerd. Omdat het een park voor, maar vooral ván bewoners en sporters moet worden, heeft wethouder Hagedoorn de wens geuit om hen zo veel mogelijk te betrekken bij de ontwikkelingsplannen. Dit heeft geresulteerd in een bijzonder keuzeproject, waarbij de bewoners hun voorkeur uitkunnen spreken voor drie inrichtingsmodellen. Deze ontwerpideeën zijn door Wennekes Multimedia omgezet in videoanimaties, die de kijker als het ware meenemen op een rondwandeling door de drie verschillende sportparken. De Overijsselse weerjournalist Ton ten Hove is te horen in de toelichting op de filmpjes.

Deze filmpjes zijn tussen 4 en 27 juni te bekijken in het Informatiecentrum in Stadshagen. Ook via het internet (www.zwollestadshagen.nl) zijn de beelden te bekijken (om technische redenen in een iets eenvoudigere vorm). Alle inwoners van Stadshagen mogen kiezen voor het filmpje dat hun voorkeur heeft. Zij hebben hiervoor een oproepingskaart ontvangen met een persoonlijke code die hen de mogelijkheid geeft om hun keuze uit te spreken. Dit kunnen zij doen in het Informatiecentrum of via het internet. De overige Zwollenaren worden uitgenodigd om mee te doen aan de online peiling via de website.

Wennekes Multimedia
Wennekes Multimedia is gespecialiseerd in het tot leven wekken van ideeën door gebruik te maken van diverse vormen van nieuwe media. Een aantal innovatieve projecten waarbij zij betrokken waren zijn: Pandadroom in de Efteling en diverse publieksattracties waaronder een virtual reality productie voor het museum 'Escher in het Paleis', in Den Haag.

Startsein 3 juni
Burgemeester Meijer en wethouder Hagedoorn geven dinsdag na het reguliere perscontact van de gemeente Zwolle het startsein voor dit project. Het perscontact vindt voor deze gelegenheid plaats in het Informatiecentrum in Stadshagen en begint om 16.30 uur.
Vanaf 4 juni tot en met 27 juni kunnen geïnteresseerden in het Informatiecentrum Stadshagen terecht om de filmpjes te bekijken.

Wat gebeurt er met de uitkomst?
Op 27 juni wordt het project gesloten. De stemmen worden geteld en ook de resultaten van de peiling via internet worden bekend gemaakt. De uitslag vormt de richtlijn voor de architect die het park gaat ontwerpen. De uitgangspunten van het model dat de voorkeur van bewoners van Stadshagen heeft gekregen, zullen uitgewerkt worden in het ontwerp. Dit is het advies van de bevolking aan de politiek. Daarnaast zal nog gesproken worden met de clubs die zich vestigen in Stadshagen. Hun specifieke wensen moeten uiteraard ook opgenomen worden in het ontwerp. Uiteindelijk beslissen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad over het definitieve ontwerp voor het sportpark.


---