Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Met vuurwapen bedreigd

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandag 2 juni werden twee jongens door een jongeman met een vuurwapen bedreigd.

Rond 21.10 uur sprak een politieman op de Dorpsstraat met twee jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg. Zij vertelden dat zij aan het strandje aan de Westdijk door een jongen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waren bedreigd. Het verhaal werd bevestigd door twee andere passerende jongens.

Bij een onderzoek op de Westdijk werd de verdachte niet meer aangetroffen. Inmiddels kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld en ging de politie naar zijn ouderlijke woning in Bunschoten-Spakenburg. Daar sprak de politie met de 20-jarige verdachte. Hij verklaarde een loden pijp op een houten handvat te hebben gemaakt en die zilver te hebben gespoten. Dat had hij gedaan omdat hij ruzie had gehad met de twee jongens en hen bang wilde maken. Hij had het wapen inmiddels in het water langs de Westdijk gegooid. De verdachte kwam er met een geduchte waarschuwing vanaf.

Val uit boom

BAARN Op maandag 2 juni raakte een jongen gewond bij een val uit een boom.

Rond 11.55 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Groeneveld uit een boom was gevallen. Ter plaatse spraken politiemensen met enkele leerkrachten van een school uit Hilversum. Zij waren met een groep leerlingen op het terrein van de scouting. Daarbij was een leerling (leeftijd onbekend) uit Hilversum uit een boom gevallen. De jongen is met vermoedelijk twee gebroken benen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.