Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Bromfietser onder invloed

BUNNIK In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juni werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.15 uur zagen politiemensen een 18-jarige bromfietser uit Zeist over de Provincialeweg rijden. De bromfietser voerde geen licht en daarom besloten de politiemensen hem te controleren. Daarbij bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 505 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Jongeman gewond

DE BILT Op maandagavond 2 juni raakte een jongeman gewond bij een opstootje tussen een automobilist en een groep jongeren.

Rond middernacht reed een 26-jarige automobilist uit Bilthoven over de Hessenweg. Ter hoogte van een horecagelegenheid werd een voorwerp naar zijn auto gegooid en de man stopte en stapte uit. Direct kwam een groepje jongeren naar hem toe, waardoor de man zich zo bedreigd voelde dat hij een metalen staaf uit zijn auto pakte. Hij gaf een 19-jarige jongeman uit De Bilt daar een klap op zijn hoofd mee.

De gewaarschuwde politie slaagde er in de rust terug te laten keren. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij had een bloedende hoofdwond. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De verdachte werd aangehouden en is in het politiebureau ingesloten.