Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-06-2003
Persberichten van dinsdagmorgen 03 juni 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur.

Verkeersongeval met letsel
PATERSWOLDE Een 34-jarige vrouw uit Groningen reed maandagmiddag tijdens een hevige regenbui met haar auto op een parkeerplaats aan de Hoofdweg. Bij het verlaten van die parkeerplaats reed ze over een weggetje waar een slagboom schuin over de weg hing. Zij zag die slagboom niet en reed er tegenaan. De slagboom doorboorde de voorruit en de zijruit van haar auto. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een medewerker van het bedrijf hing die slagboom al langere tijd zo en was het geen gevolg van het slechte weer.

Bedrijfscontrole
HOOGEVEEN Tijdens een controle van de Vreemdelingendienst, de Arbeidsinspectie, het GAK en de Belastingdienst werden bij een bedrijf aan de Plesmanstraat vannacht acht personen meegenomen voor het vaststellen van hun identiteit. Drie van hen konden later weer aan het werk omdat bleek dat zij legaal daar aan het werk waren. Van vijf personen moet de identiteit nog nader worden vastgesteld.

Negeren stopteken
RODEN In de nacht van maandag op dinsdag gaven agenten, toen zij achter een personenauto over de Kanaalstraat reden, de bestuurder een stopteken. De 31-jarige bestuurder uit Roden stopte echter niet maar gaf vol gas. Met hoge snelheid werd er door het centrum van Roden gereden. Uiteindelijk stopte de bestuurder. Hij verklaarde bang te zijn voor een alcoholovertreding maar een test wees uit dat hij niet teveel gedronken had. De man krijgt een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.