Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 3 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: autokraker opgepakt
De politie kreeg maandagochtend de melding dat een 29-jarige man uit Groningen een rugtas en een autoradio had weggenomen uit een auto die aan het Hoendiep geparkeerd stond. De agenten gingen met de eigenaar van de spullen op zoek naar de inbreker en troffen hem aan in het park aan de Adriaan van Ostadestraat. Hij werd aangehouden en bekende op het bureau de diefstal. Met een proces-verbaal op zak werd hij heengezonden.

Groningen: fietsdief aangehouden
op basis van een signalement dat door een getuige was opgegeven hield de politie maandagnacht een 32-jarige man uit Groningen aan op verdenking van diefstal van een fiets. De getuige had gezien dat de man de fiets wegnam uit de Akerkstraat. Op de Vismarkt werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vrouw aangehouden bij gestolen auto
Een 33-jarige vrouw uit Groningen is maandagnacht aangehouden op de Oosterhamrikkade voor betrokkenheid bij een gestolen auto. De politie kreeg een inbraakmelding en trof op de Oosterhamrikkade een auto aan met een doorverbonden contactslot en een geforceerd portierslot. Bij de auto stond de 33-jarige vrouw, die aangaf met twee mannen te zijn meegereden in de auto. Zij werd aangehouden en vastgezet voor nader verhoor. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten.

Groningen: bromfietsster aangereden
Op het fietspad van het Damsterdiep werd maandagmiddag een 17-jarige bromfietsster uit Groningen aangereden door een 51-jarige automobilist uit Tolbert. De automobilist, die uit een inrit kwam, had het meisje over het hoofd gezien. Zij kwam als gevolg van de botsing te vallen en is met bekkenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelheidscontrole
Op de van Swietenlaan werd maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 741 passerende voertuigen reden er 100 sneller als de limiet van 50 km per uur. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)