SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


Opknapbeurt voor Groningse bedrijventerreinen
SNN-geld naar Foxhol en Martenshoek Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stelt 2.148.414,- beschikbaar voor een opknapbeurt van de bedrijventerreinen Foxhol en Martenshoek-zuid in het Groningse Hoogezand-Sappemeer. De terreinen, waar zware industrie en gemengde bedrijven zijn gehuisvest, kampen met knelpunten op het gebied van onder meer infrastructuur en braakliggende gronden. Bij de revitalisering van het complex wordt extra aandacht besteed aan duurzaamheid.

De verbeteringen betreffen ongeveer 31 hectare van de in totaal 50 hectare aan bedrijventerrein. Dat is inclusief 4 hectare nieuw terrein, dat ontstaat door een beter gebruik van de bestaande ruimte. Naast zaken als een betere infrastructuur, bewegwijzering en beeldkwaliteit wordt op beide terreinen parkmanagement ingevoerd. Daarbij maken bedrijven in een aantal gevallen gezamenlijke afspraken of wordt samengewerkt. Op die manier worden duurzame ontwikkelingen in gang gezet, zoals de optimalisering van onder meer het energie- en watergebruik en het verbeteren van de afvalstromen.

De revitalisering heeft een gunstige invloed op de uitstraling van de terreinen en daarmee op de wervingskracht. Niet alleen kunnen daardoor de 1450 arbeidsplaatsen bij de bestaande vestigingen worden behouden, maar zal de werkgelegenheid door nieuwe bedrijvigheid naar verwachting met ruim 150 arbeidsplaatsen toenemen.

De subsidie, waarmee de bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN heeft ingestemd, Is opgebouwd uit 1.743.521,- uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO-D2) en een EZ / Kompasbijdrage van 404.893,-.

03-06-2003 (03-013)