AEGON

AEGON Particulieren draagt deel pleziervaartuigenportefeuille over aan Avéro Achmea

AEGON Particulieren heeft per 1 juni een deel van zijn verzekeringsportefeuille voor de pleziervaartuigen overgedragen aan Avéro Achmea. Het gaat om het deel van de portefeuille voor pleziervaartuigen in het zogenaamde bovensegment, binnen AEGON een klein specialistisch bedrijfsonderdeel, waartoe specifieke deskundigheid vereist is. In het kort betreft het de grotere, de snellere en de duurdere vaartuigen, alsmede de zogeheten multihulls en vaartuigen met een vaargebied dat wordt omschreven als groot vierkant en supergroot vierkant.

De overname betekent voor Avéro Achmea een versterking van haar positie in de verzekeringsmarkt voor de watersport. Avéro Achmea heeft nadrukkelijk gekozen voor de watersport en haar organisatie daarop ingericht.

AEGON ziet de verkoop aan Avéro Achmea als een goede mogelijkheid om de portefeuille onder te brengen in een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze verzekeringsmarkt. Naar de mening van AEGON biedt Avéro Achmea een goede combinatie van zakelijke continuïteit en prima voorwaarden voor de klanten in deze specifieke markt.

De overdracht heeft geen gevolgen voor de verzekeringen in het lagere segment, noch voor de pleziervaartuigenmodule binnen het AEGON Woon- & Vrije Tijdpakket, die onlangs op het gebied van dekking en mogelijkheden is uitgebreid.

De overdracht van de portefeuille is onder voorbehoud van toestemming van de PVK. Deze toestemming is aangevraagd.