Politie Gelderland-Midden

Ede, AANDACHTSVESTIGING: zware medicijnen gestolen Publicatiedatum: 03-06-2003

Een inwoner van Ede is zijn medicijnen kwijtgeraakt, nadat vanochtend was ingebroken in zijn auto. Zijn wagen stond geparkeerd aan de Buurtscheuterlaan in Ede.
Het gaat om twee ampullen van het medicijn Tavagil (hierbij horen twee spuiten en twee naalden) en het medicijn Epipen (zit in een soort dikke witte stift in een gele koker, welke in een driehoekig doosje zat). Deze medicijnen kunnen bij gebruik door gezonde mensen levensbedreigend zijn.

Tavagil is bedoeld tegen shock en Epipen werkt deblokkerend op het centrale zenuwstelsel. Epipen zit in een zogeheten atropine-injector; dit is een soort spuit/pen met een korte naald. Als met een bepaalde kracht zo'n injector op het lichaam wordt gedrukt, schiet de naald eruit en wordt de medicijn in het lichaam geïnjecteerd. De naald kan ook door kleding heen `schieten'.
Met name kinderen worden gewaarschuwd niet met de ampullen en de injector te spelen.
Personen die de medicijnen vinden, worden verzocht deze af te geven aan het politiebureau c.q. contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Uit de auto is tevens het medisch paspoort van de Edenaar weggenomen. Wie dit paspoort vindt, wordt eveneens verzocht deze af te geven aan het politiebureau of contact op te nemen met de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---