Ingezonden persbericht


Alcatel kondigt uitgifte aan van converteerbare obligaties ter waarde van 1 miljard euro
en lanceert een terugkoopprogramma voor obligaties die aflopen in 2004-2005

Parijs, 3 juni 2003 - Naar aanleiding van een beslissing van de Raad van Bestuur op 2 juni jongstleden, kondigt Alcatel de uitgifte aan van converteerbare obligaties in nieuwe of bestaande aandelen (OCEANE) ter waarde van ongeveer één miljard euro. Dit kan eventueel verhoogd worden tot
1,15 miljard euro door het uitoefenen van een green shoe optie. De obligaties zullen een nominale waarde hebben van 16,18 euro, hetgeen een premie vertegenwoordigd van 100% ten opzichte van de slotkoers van Euronext Parijs op 2 juni 2003. De obligaties hebben een vast jaarlijks rentepercentage van 4,75% en worden op 1 januari 2013 afgelost tegen de nominale waarde.

De obligaties kunnen worden omgewisseld voor bestaande aandelen. Echter, indien zij volledig worden omgezet in nieuwe aandelen zal de invloed op het aandelenkapitaal beperkt worden tot ongeveer 4,7% middels de uitgifte van ongeveer 62 miljoen aandelen met een maximum van 71 miljoen aandelen.

De uitgifte maakt gebruik van de gunstige marktsituatie om Alcatel's financiële flexibiliteit verder te verhogen. Alcatel kan de looptijd van haar schulden verlengen tegen een percentage dat lager ligt dan het huidige gemiddelde rentepercentage.

De uitgifte zal in eerste instantie alleen worden opengesteld voor gekwalificeerde investeerders (buiten de Verenigde Staten, Canada en Japan). Vervolgens zal de prospectus ter goedkeuring worden voorgelegd aan het COB (Commission des opérations de bourse) teneinde het publiek gedurende drie dagen in de gelegenheid te stellen om in te schrijven.

De opbrengst zal voornamelijk gebruikt worden voor de gedeeltelijke terugkoop van drie obligatieleningen die vervallen in 2004 en 2005. Deze terugkoop staat open voor gekwalificeerde institutionele beleggers. De prijs en het aantal obligaties dat zal worden teruggekocht, zal worden vastgesteld aan de hand van de geboekte orders bij het sluiten van dit aanbod. In een tweede fase kunnen individuele beleggers ook obligaties aanbieden tegen dezelfde condities middels een publiek aanbod. Het totale aflossingsbedrag zal maximaal 525 miljoen euro bedragen met een grens van 50% voor iedere obligatielening.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Ed Magnée
T. 070 - 3079 488
E. ed.magnee@alcatel.nl