Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Academisch ziekenhuis groningen kiest mediasurface als content

Management systeem voor website

Patiëntinformatie centraal op AZG-website

Hilversum, 3 juni 2003 ­ Het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) heeft Mediasurface als content management systeem voor zijn website gekozen. De voornaamste redenen om voor Mediasurface te kiezen waren dat het platform flexibel kan worden ingezet en bovendien geschikt is voor het beheren van meerdere sites. AZG maakte al voor het intranet gebruik van Mediasurface. Het belangrijkste doel van de website is om on-line informatie te verstrekken aan patiënten en andere doelgroepen als bezoekers, professionals, studenten, maar ook kinderen. De website moet een goede presentatie en profilering van het AZG verschaffen.

"We zijn begonnen met een inventarisatieronde bij de belanghebbenden in het ziekenhuis en hebben op grond daarvan een plan van aanpak geschreven", zegt Janneke Kruse, coördinator van het AZG-websiteproject. "De site moet patiëntgericht zijn. Daarom neemt het primaire proces van het ziekenhuis een belangrijke plek in." Mediasurface-partner voor het concept, ontwerp en de implementatie van de AZG-website is Mirabeau. Zij zijn in oktober 2002 gestart met de realisatie. De officiële lancering van de AZG-website was 16 april jl.

De website wordt onderhouden door een eigen 'dedicated' webredactie van het ziekenhuis. Zij schrijven alle teksten in goed overleg met de afdelingen. De afdelingen zelf hoeven alleen de input te leveren. Het Bureau Voorlichting neemt het beheer en de ondersteuning voor zijn rekening. Het is de bedoeling het functioneel en technisch beheer van de website onder te brengen bij interne medewerkers. Het Mediasurface content management systeem draait bij het AZG op het Sun Solaris platform en maakt gebruik van Oracle 9iAS.

"De informatie op de AZG-website is opgebouwd vanuit een 'vraaggestuurde' structuur", licht Janneke Kruse toe. Voor patiënten is er informatie te vinden over specialismen, over opnamen, dagbehandelingen en bezoek aan de polikliniek. Bezoekers vinden op de site informatie over bezoektijden, de bereikbaarheid en beschikbare voorzieningen. De website verstrekt professionals informatie over opleidingen, bij- en nascholing, congressen en symposia, en biedt informatie aan verwijzers, terwijl studenten inlichtingen krijgen over studiemogelijkheden, stages en voorzieningen in het AZG. De teksten op het kindergedeelte van de site zijn speciaal geschreven voor kinderen; kinderboekenschrijfster en illustrator Andrea Kruis is gevraagd om de illustraties te verzorgen. Ook de ouders van patiëntjes kunnen op de site informatie vinden ter voorbereiding op onderzoek en behandeling in het ziekenhuis, maar ook verblijfsmogelijkheden en voorzieningen komen aan bod. Daarnaast staan alle vacatures op de site, en is algemene informatie voorhanden over (medisch) wetenschappelijk onderzoek en de samenwerking tussen ziekenhuis en medische faculteit, onderzoeksinstituten en -scholen.

Over Academisch Ziekenhuis Groningen

Het AZG is met ruim 7.500 medewerkers en 1300 bedden één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland. Jaarlijks worden er bijna 30.000 mensen opgenomen, de poliklinieken wordt ieder jaar zo'n 470.000 keer bezocht. Per jaar worden er binnen het AZG meer dan 70.000 operaties uitgevoerd. Naast de 'gewone' patiëntenzorg biedt het AZG zorg aan die door andere, niet-academische, ziekenhuizen niet geboden kan worden. Zoals zorg die alleen mogelijk is in ziekenhuizen met een speciale vergunning; meestal gaat het om vrij dure behandelingen waarvoor geavanceerde apparatuur, bijzondere voorzieningen of specifieke deskundigheid nodig zijn. Of om zeer specialistische zorg voor patiënten die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren en of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Naast het onderzoeken en behandelen van patiënten heeft het ziekenhuis ook een opleidingstaak in de opleiding van artsen die zich specialiseren. Het AZG werkt nauw samen met de Medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen en loopt, samen met de faculteit, voorop in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

www.azg.nl

Over Mediasurface
Mediasurface is een Europees leverancier van enterprise content management software voor beheer van dynamische websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 4.5 biedt klanten vanuit het standaardproduct een grote hoeveelheid content management functionaliteit. Bovendien is Mediasurface 4.5 eenvoudig te integreren met bestaande systemen door het gebruik van het Infrastructure Ready(tm) concept. De ingebouwde kennismanagement functionaliteit zorgt ervoor dat medewerkers op effectievere wijze content kunnen beheren en gebruikers eenvoudiger en sneller de gewenste informatie kunnen vinden. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen ruime ROI en een korte 'time to benefit' te hebben doordat het systeem zeer snel in gebruik te nemen is.

Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 300 websites van klanten in Europa en de V.S. Tot de klantenkring van Mediasurface in de Benelux behoren toonaangevende organisaties als Academisch Ziekenhuis Groningen, AEGON, Baan, Claritas, Consumentenbond, Gasunie, GTI, Holland Casino, Kluwer Academic Publishers, Leids Universitair Medisch Centrum, NATO, Triodos Bank en VNU Business Publications. Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890.

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Arjen van den Akker
Tel. 035 6257890
GSM 06 51604191
arjen.van.den.akker@mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl