Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Misdaadmeter AD onjuist
FLEVOLAND - De misdaadmeter, die zaterdag in het Algemeen Dagblad stond, is niet helemaal juist. Op www.misdaadmeter.nl wordt gemeld dat het aantal harddrugs zaken in de gemeente Noordoostpolder 100 bedroeg over 2002. Daarmee scoort alleen de gemeente Schiermonnikoog hoger. In de krant werd deze informatie overigens niet gemeld. Politie Flevoland heeft andere cijfers aangeleverd aan het AD. In totaal waren er 11 drugszaken in de Noordoostpolder (10 met betrekking tot softdrugs en 1 harddrugs). Deze cijfers komen overeen met het politiejaarverslag
2002. Inmiddels is het AD op de hoogte gebracht. De redactie zal de fout, die nog op haar internetsite stond, herstellen.

Overlast regen
NOORDOOSTPOLDER - Op een aantal plaatsen in de Noordoostpolder is vanwege de regen veel wateroverlast ontstaan. Het KNMI voorspelde maandag noodweer tussen circa 15.30 en 18.00 uur, dat in Flevoland met name losbrak boven de Noordoostpolder. Wegens de hevige regenval was het zicht op de weg slecht, werden boomtakken losgerukt bij windvlagen en liepen kelders en akkers onder water. Met name Emmeloord en Marknesse ondervonden veel overlast van het water, en een aantal oogsten tussen Emmeloord, Kraggenburg en Marknesse zijn vernield door grote hagelstenen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het KNMI deed een voorwaarschuwing uit naar de meldkamer van politie, die daarna ondermeer de jachthavens in Zeewolde in kennis stelde van het komende noodweer.

Easy Ridercontrole
ZEEWOLDE - Circa 25 brom- en snorfietsen zijn maandagmiddag gecontroleerd tussen 14.00 en 16.00 uur op de Knardijk in het kader van Easy Rider. In totaal zijn elf bekeuringen uitgedeeld: acht voor het overschrijden van de constructiesnelheid, twee voor het niet kunnen tonen van een certificaat en één vanwege onverzekerd rijden.

Aanhouding na auto-inbraak
LELYSTAD - Een 39-jarige man uit Lelystad is maandagmiddag aangehouden na een melding van een auto-inbraak. Volgens een getuige zouden meerdere personen betrokken zijn bij het openbreken van een auto aan de Botter. Aan de hand van het signalement van één van hen kon de politie de 39-jarige aanhouden. Hij was in het bezit van een schroevendraaier, die in beslag genomen is. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Auto-inbraken
ZEEWOLDE - Vier automobilisten uit Zeewolde hebben aangifte gedaan van diefstal uit hun auto in de nacht van zondag op maandag. De voertuigen stonden geparkeerd bij hun woning aan resp. de Bonte Specht, het Samoen, de Grote Haag en de Fitislaan. Daarbij werden in alle vier de gevallen de radio/cd-spelers ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Rijbewijs ingevorderd
ALMERE - Bij een snelheidscontrole met een lasergun op de Hogering is maandagavond een 22-jarige automobilist geklokt met 144 km/uur (139 na correctie) waar hij 80 km/uur mocht rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - In de Tjalk is maandagmiddag een 37-jarige scooterrijder uit Lelystad gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed vanaf de Schoener de Tjalk in, achter de auto van een 50-jarige automobiliste uit Lelystad. Zij sloeg op een gegeven moment rechtsaf, maar zag de scooterrijder over het hoofd, met een botsing tot gevolg. De scooterrijder is per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis ter controle.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 31-jarige automobilist uit Lelystad is maandagnacht aangehouden in de Voorstraat wegens rijden onder invloed. De man had zelf de politie gebeld met de mededeling dat hij naar de Voorstraat zou gaan en dat het `uit de hand zou gaan lopen`. Bij aankomst van de politie stapte hij net uit de auto en werd staande gehouden, waarbij hij bekende dat hij gedronken had. Ter plaatse bleek uit de blaastest een promillage van 1.2. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een rijverbod van 10 uren en een proces verbaal.

ALMERE - Na een melding van een auto in een berm is dinsdagmorgen een
59-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was zelf de berm ingereden en verklaarde dat hij gedronken had. Hij wilde echter geen blaastest doen. Voor verder onderzoek is hij overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woningbrand
MARKNESSE - Twee woningen op de hoek van de
Vollenhoverweg/Steenwijkerweg zijn maandagavond in brand gevlogen. Een getuige had rook uit een woning zien komen en belde de brandweer. Bij aankomst stonden de plafonds in brand, de brand is geblust en de gebouwen bleven behouden. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht. Beide woningen zijn sloopwoningen, er was niemand aanwezig in de panden.