Provincie Zuid-Holland

Persbericht

03-06-2003
Statengriffier Carla Pauw vertrekt bij provincie Zuid-Holland

De griffier van Provinciale Staten in de provincie Zuid-Holland, mw. Drs C.M.J.C. (Carla) Pauw - van Doormalen, heeft haar ontslag ingediend om politiek adviseur te worden van vice-premier De Graaf.

In november 2002 is mevrouw Pauw - van Doormalen haar voorbereidend werk als beoogd statengriffier begonnen. Tijdens de eerste zitting van Provinciale Staten in maart 2003 is zij formeel benoemd. In haar ontslagbrief schrijft zij dat het geen gemakkelijk besluit was om nu al weer te vertrekken als griffier, maar dat ze het onverwachte aanbod voor de functie bij de vice-premier niet naast zich neer kon leggen.

Mevrouw Pauw - van Doormalen heeft politieke wetenschappen gestudeerd.

Zij was geruime tijd ambtelijk secretaris van de fractie van D'66 in de Tweede Kamer, plaatsvervangend griffier van de Tweede Kamer en griffier van diverse vaste commissies. De laatste acht jaar (voor ze bij de provincie Zuid-Holland kwam werken) was zij politiek adviseur van de vice-premier van respectievelijk het ministerie van Buitenlandse zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.