Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.30 u) Dinsdag, 3 juni 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; ingebroken
Gisteravond, maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Den Haagstraat in Heerlen. Bleek dat in de afgelopen dagen inbrekers door verbreking van de voordeur de woning waren binnengedrongen en ondermeer een tv-toestel, geld, een spelcomputer en allerlei dvds en cds hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Ook in een woning aan de Guido Gezellestraat in Heerlen werd maandagavond een inbraak ontdekt. De inbrekers waren ook hier via de voordeur de woning binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of / wat er precies is gestolen.

Heerlen; verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles afgelopen maandag op de Stationstraat en Heldevierlaan in Heerlen heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie totaal 36 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.
Op de Groene Boord, John F. Kennedylaan en op de Valkenburgerweg in Heerlen hield de politie maandag radar snelheidscontroles. Op alle controlelocaties geldt een maximumsnelheid van 50 km p/u (binnen bebouwde kom). Daarbij werden totaal 2.260 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 252 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km p/u overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km p/u.

Kerkrade; lek waterleiding
Afgelopen nacht, omstreeks 01.30 uur bleek dat sommige bewoners aan de Schaesbergerstraat in Kerkrade wakker waren geworden door het geluid van een gesprongen waterleiding. Als gevolg van de gesprongen waterleiding stond het wegdek van de Schaesbergerstraat (het gedeelte tussen de Vloedgraafstraat en de Maarstraat) blank. De politie heeft de Schaesbergerstraat voor het verkeer afgesloten en de Water Maatschappij Limburg (WML) was doende de afsluiters van de gesprongen waterleiding te dichten. Omdat er in een paar panden scheuren in de gevel werden ontdekt en geconstateerd werd dat een van de scheuren in de gevel groter werd, werd besloten uit voorzorg drie panden (twee aan de Schaesbergerstraat en een pand aan de Vloedgraafstraat) te ontruimen. Daarbij ging het om totaal zeven bewoners waaronder ook twee kinderen. Die werden tijdelijk even naar het politiebureau in Kerkrade overgebracht en aldaar opgevangen. Vervolgens werd de gemeentelijke Bouw en woningtoezicht ingeschakeld. Samen met de brandweer werd een en ander gecontroleerd en omstreeks 04.45 uur konden de bewoners van de drie panden weer naar huis. WML zal het waterleidinglek verder herstellen. In de loop van vandaag zal het wegdek worden schoongemaakt. De Schaesbergerweg blijft vandaag voor een aantal uren voor het verkeer afgesloten.

Vaals; in gestolen auto
Afgelopen maandagavond zag de politie in Cottessen in Vijlen een auto met een tweetal inzittenden rijden. Vermoedelijk omdat deze inzittenden de politie in het oog kregen reden die met verhoogde snelheid er vandoor richting Camerig. De politie die dit niet vertrouwde reed achter hen aan, teneinde hen aan een nadere controle te onderwerpen. Op enig moment reden zich beide inzittenden met hun auto op een doodlopende weg vast op een hekwerk (nadat zij het hekwerk met de auto hadden geramd). Beide inzittenden sprongen uit de auto en zetten het op een lopen. De politie die het tweetal achterna rende, wist een van hen, een 22-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats in de kraag te vatten. De ander wist te ontkomen en kon niet meer worden achterhaald. Bleek dat de auto waarin zij hadden gereden als gestolen stond gesignaleerd. Het voertuig werd voor nader onderzoek veiliggesteld / afgesleept. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt heeft vermoedens omtrent de identiteit van de tweede, ontkomen verdachte en is naar hem op zoek.